Federația Sanitas a depus o listă cu revendicări la Instituţia Prefectului Argeș

# Sunt anunțate noi acțiuni de protest

Întrunit în şedinţă de urgenţă vineri, 13 noiembrie, Consiliul Național al Federației SANITAS a analizat stadiul negocierilor pentru soluţionarea revendicărilor membrilor de sindicat aflaţi de 8 luni în prima linie a luptei cu noul virus SARS-COV-2. Astfel, Federaţia Sanitas a anunțat noi măsuri de protest, acuzând ”întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite şi/sau acordarea neunitară a acestora”.

Luni, sindicaliştii au depus lista cu revendicările la prefecturile din ţară, inclusiv la Instituţia Prefectului Argeș, iar marţi vor picheta din noul Guvernul. Dacă până în 20 noiembrie nu se va primi răspuns la solicitări, din 23 noiembrie se vor strânge semnături pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel naţional.

 

„Luând în considerare întârzierea nepermisă în acordarea drepturilor salariale cuvenite şi/sau acordarea neunitară a acestora la nivelul aceluiaşi tip de unităţi sanitare/de asistenţă medico-socială/de asistenţă socială şi/sau pentru acelaşi tip de activitate, având în vedere proiectele documentelor legislative care urmează să reglementeze acordarea unor drepturi salariale caracteristice situaţiei epidemiologice în care ne aflăm din cauza răspândirii noului virus SARS-COV-2, documente cu care nu putem fi de acord în forma care ne-a fost prezentată, s-a hotărât ca Federația SANITAS din România să desfăşoare următoarele acţiuni sindicale în perioada ce urmează:

1. Luni, 16 noiembrie 2020, reprezentanţii organizaţiilor judeţene SANITAS vor depune lista de revendicări a membrilor noştri la Instituţia Prefectului fiecărui judeţ din ţară.

2. Marţi, 17 noiembrie 2020, în intervalul orar 11.oo – 13.oo, vom picheta sediul Guvernului României.

3. Dacă, până în data de 20 noiembrie 2020, discuţiile cu autorităţile nu se vor concretiza în documente care să detensioneze situaţia din cele două sisteme pe care le reprezentăm, începând cu data de 23 noiembrie 2020 vom începe acţiunea de strângere de semnături în toate unităţile sanitare, cele de asistență medico-socială și cele de asistență socială, pentru declanşarea conflictului de muncă la nivel national”, a transmis Federaţia Sanitas.

Sindicaliștii solicită în continuare dialog şi căutare de soluţii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă salariaţii din sistem. ”Reiterăm pe această cale garanţia că Federaţia Sanitas nu se va opri din a susţine în permanenţă toate revendicările membrilor săi şi va rămâne în continuare la masa discuţiilor până la rezolvarea acestora, solicitând termene rezonabile şi soluţii realizabile, însă dacă soluţiile vor întârzia în continuare să apară pentru a contribui la readucerea păcii sociale în sistemele pe care le reprezentăm, ne rezervăm dreptul de a utiliza toate mijloacele sindicale legale pentru apărarea intereselor membrilor noştri”, au mai transmis sindicaliştii.

Foto: descriptiv.


A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea