Daniel Constantin: ”Cu o rețea de drumuri și căi ferate la nivel european, vom avea și o economie de nivel european”

În trimestrul al treilea din 2020, economia a avut o creştere de 5,6% faţă de T2, arată datele Institutului Național de Statistică. Performanța vine ca urmare a măsurilor de susținere a mediului de afaceri luate de Guvernul Orban, care a lansat o serie de programe de real succes, susține Daniel Constantin, candidat PNL la Parlamentul României.
“PNL a administrat bine economia, iar cifrele anunțate o dovedesc din plin. Gândiți-vă că trecem printr-o criză fără precedent, în care toată planeta are de suferit, dar semnele cu privire la evoluția PIB-ului României nu sunt deloc pesimiste”, a declarat Daniel Constantin. Fost vicepremier și ministru al Agriculturii și al Mediului, acesta este de părere că punerea în practică a “Planului naţional de investiţii şi relansare economică“, o strategie întinsă pe zece ani care prevede investiții de aproximativ 100 de miliarde de euro, a devenit deja un motor al creșterii economice.
“Avem o viziune pe termen mediu și lung, pe care deja am început să o punem în practică. Vedeți că, și în perioada dificilă în care suntem, investițiile au ajuns la un nivel record. Ușor-ușor, vom face trecerea de la o creștere economică bazată pe consum la una bazată pe investiții, adică pusă pe baze cât se poate de solide”, explică liberalul. Planul de relansare economică al PNL, la care face referire Daniel Constantin, prevede un sprijin puternic al statului pentru toată economia, prin investiţii de zeci de miliarde de euro în infrastructură, agricultură, sănătate sau educaţie. Câteva capitole din strategie au fost deja implementate și se bucură de un real succes, lucru care îndeamnă la optimism. “Datele din trimestrul III nu au luat în calcul programele de sprijin al companiilor deja lansate, cum ar fi granturile de sprijin pentru microîntreprinderi, schema de ajutor pentru companiile afectate de Covid-19 sau capitalul de lucru pentru repornirea activităţilor economice pentru IMM-uri”, spune Daniel Constantin.
Acesta mai amintește că o altă serie importantă de proiecte urmează să fie implementată în curând, planul propus de PNL conținând numeroase măsuri de sprijin pentru dezvoltarea agriculturii și a industriei agro-alimentare, scheme de garantare și de asigurare a lichidității, dar și măsuri pentru ocuparea forței de muncă și pentru protecție socială. “Un impact extrem de puternic asupra creșterii economice urmează să îl aibă proiectele de infrastructură. Cu o rețea de drumuri și căi ferate la nivel european, vom avea și o economie de nivel european”, arată Daniel Constantin. Acesta mai amintește că “Planul naţional de investiţii şi relansare economică“,  se concentrează și pe domenii precum sănătatea, educația, dezvoltarea locală sau protecția mediului, aproape toate temele fiind preluate în  Planul Național de Redresare și Reziliență, documentul obligatoriu pentru accesarea  fondurilor europene care ne revin din Next Generation EU.
“Doar prin investiții serioase și bine gândite dezvoltăm România, iar românii nu vor mai trebui să plece din țară în căutarea unui trai mai bun”, încheie Daniel Constantin.

Realizat de SC Atitudine Media Grup SRL la comanda PNL Argeș, Cod mandatar financiar: 11200025

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea