Virgil Baciu: "Lipsa infrastructurii încetineşte creşterea economică"

„Dezvoltare” este un cuvânt atât de frumos şi des uzitat de toţi politicienii aflaţi în campanie. Problema este că prea puţini şi spun concret în ce constă această dezvoltare pe care o tot promit. „Dezvoltăm oraşul, dezvoltăm ţara, dezvoltăm... şi iar dezvoltăm” însă puţini vin cu proiecte concrete pe care să le dezvolte. Sigur că este nevoie de dezvoltare, dar ştiţi care este principalul motor al unei dezvoltări economice? Infrastructura! An de an pierdem ocazii de investiţii străine în România din cauza infrastructurii precare pe care o avem şi de care nimeni nu s-a ocupat să o modernizeze.

Pentru a creşte din punct de vedere economic, România are nevoie să-şi dezvolte în primul rând infrastructura, atât cea rutieră cât şi cea feroviară. Marii investitori ne evită pentru că le este dificil să îşi exporte marfa pe care ar putea-o fabrica la noi din cauza lipsei de autostrăzi sau a unor căi ferate de nivel european. Am ajuns ca în anul 2020 să avem viteza medie a trenului de marfă de 20 km/h în timp ce ţări precum Austria ajung la viteze de până la 200 km/h!!!
Este imposibil să dezvolţi o ţară fără a investi în infrastructură. O fabrică de orice fel trebuie să-şi optimizeze costurile, iar dacă marfa pe care o produce nu poate ajunge la timp la client asta înseamnă costuri mai ridicate sau chiar pierdere de contracte. Din păcate, aceste iniţiale care se numesc partide şi pe care le votăm de 30 de ani ne-au ţinut într-o continuă subdezvoltare din punct de vedere al infrastructurii şi am ajuns să ne evite marile companii care preferă să investească în ţările vecine în loc să vină la noi şi să creeze locuri de muncă pentru români.
Sigur că nu pot să vă promit eu că voi construi autostrăzi sau căi ferate, sunt doar un om independent, fără un partid în spate, însă puteţi fi convinşi de faptul că voi ridica această problemă în Parlament de câte ori voi avea ocazia şi le voi cere să explice public de ce menţin în continuare România într-o stare de subdezvoltare a infrastructurii rutiere şi feroviare. Al cui este interesul ca noi să nu ne dezvoltăm şi să pierdem investitori pe bandă rulantă pentru că nu au infrastructura necesară livrării produselor fabricate în România?

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea