Consiliul Județean Argeș a alocat spitalelor o nouă tranșă de bani, în lupta împotriva COVID-19

În contextul epidemiologic actual, sistemul de sănătate reprezintă o prioritate.  În ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș din 12 noiembrie s-a votat actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului, respectiv alocarea sumei de 2.673.500 lei pentru unitățile sanitare.
”În situații excepționale, trebuie să luăm măsuri excepționale. Am solicitat managerilor celor nouă spitale aflate în coordonarea Consiliului Județean Argeș să ne comunice sumele de bani de care au nevoie pentru a putea gestiona cât mai bine această criză sanitară.

 

Acolo unde am reușit să identificăm sume de bani, blocând efectiv cheltuirea lor în zone mai puțin importante în acest moment, am direcționat aceste sume către unitățile spitalicești. Avem obligația de a face tot ce stă în puterile noastre pentru a sprijini sistemul medical, iar argeșenii să beneficieze de condiții cât mai bune de îngrijire și tratament. “, a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă.
Suma totală de 2.673.500 lei alocată spitalelor de catre Consiliul Județean Argeș a fost distribuită astfel:
• Spitalul Județean de Urgență Pitești – 1.304.000 lei pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare de protecție, precum și cofinanțare pentru achiziția de aparatură medicală.
• Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie "Constantin Bălăceanu Stolnici" Ștefănesti – 101.000 lei pentru achiziția de aparatură medicală, dezinfectanți, echipamente și materiale sanitare de protecție.
• Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni – 700.000 pentru achiziția unei instalații de distribuție a oxigenului medical, precum și a materialelor sanitare de protecție.
• Spitalul Orasenesc "Regele Carol I" Costeși – 111.000 pentru achiziția unui Multicar pentru transport pacienți, precum și a echipamentelor și materialelor sanitare de protecție.
• Spitalul de Boli Cronice Călinești – 97.500 pentru achiziția de aparatură medicală și a materialelor sanitare de protecție.
• Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf.Andrei" Valea Iasului – 300.000 pentru achiziția de dezinfectanți, echipamente și materiale sanitare de protecție.
• Spitalul de Psihiatrie Sf. Maria Vedea – 60.000 pentru achiziția de echipamente și materiale sanitare de protecție.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea