Vicepreședintele PNL, Daniel Constantin: "Datorită unei legi adoptate azi, 830.000 de fermieri vor depune mai puține documente pentru plățile directe"

Camera Deputaților a adoptat, astăzi, Legea pentru modificarea şi completarea art.6, art.8, art.20 şi art.33 din Legea nr.104/2015, inițiată de Daniel Constantin, vicepreședinte PNL. Legea impacteaza circa  830 de mii de fermieri  care vor fi scutiți de la depunerea documentelor pe care trebuiau să le obțină anual de la primării, Registrul Comerțului și alte instituții, pentru realizarea plăților directe. Astfel, APIA va culege toate informațiile din bazele de date interconectate.

“Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, fermierii nu vor mai fi puși pe drumuri. Știu că, pentru mulți, era un adevărat stres să solicite acte din diverse locuri pentru a completa dosarul. De acum, lucrurile se vor desfășura ca în orice țară civilizată, unde instituțiile comunică între ele pentru a rezolva problemele cetățenilor. De asemenea, nu mai sunt la mâna primarilor care folosesc eliberarea acestor documente ca șantaj electoral”, explică Daniel Constantin.

Datorită noii legi, fermierii vor depune la APIA numai cererea de plată și, dacă este cazul, documente care nu sunt emise de terți.

Documentele emise de terți, cum ar fi extrasul din Registrul Agricol, extrasul din Registrul Național al Exploatațiilor, extrasul din Registrul de Rasă sau extrasul ONRC, nu vor mai fi solicitate fermierilor.

“Fermierii – mai ales cei cu ferme mici sau medii, precum și cei cu exploatații agricole mixte - se vor putea concentra acum doar asupra producției agricole. În plus, este eliminat riscul depunerii unor documente neconforme, iar verificările efectuate de APIA vor fi mai exacte, eliminând mare parte din riscul corecțiilor financiare”, precizează Daniel Constantin.

Vicepreședintele PNL spune că procesul de debirocratizare va continua atât în agricultură, cât și în alte domenii. “Vorbim de un proiect amplu care trebuie să eficientizeze administrația și să transforme relația dintre stat și cetățean. Mă bucur că am început cu agricultura, Parlamentul înțelegând în sfârșit beneficiile unei legi pe care am depus-o în urmă cu mai bine de un an”, a mai spus Daniel Constantin.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art.6, art.8, art.20 şi art.33 din Legea nr.104/14 mai 2015 a fost depus de Daniel Constantin în aprilie 2019, iar la 21.10.2019 a fost adoptat de Senat, fiind trimis către Camera Deputaților.

 

Realizat de SC Atitudine Media Grup SRL la comanda PNL Argeș, Cod mandatar financiar: 11200025


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea