Daniel Constantin: „Reabilitarea reţelei de irigaţii pentru zona Ștefănești-Leordeni este pregătită pentru implementare!”

 

# Proiectul va acoperi aproape 6000 de hectare

„Ultimii 30 de ani au însemnat în general o devalizare a sistemului de irigații. Au fost idei, programe de finanțare mai mari sau mai mici, însă toate au eșuat într-un fel sau altul. Singurul program coerent și consistent a fost programul național de investiții în infrastructura de irigații, aprobat prin Legea 269/2015. Unanimitate în Parlament pentru 1 miliard de euro, care se adăugau celor 435 milioane euro negociate cu UE pentru infrastructura secundară”, susține Daniel Constantin, candidat PNL la Parlamentul României.

Din păcate, deși trebuiau să înceapă investițiile în 2016, guvernul Cioloș nu a aprobat nici măcar 1 leu. Cu toate că guvernele PSD au început finanțările, ritmul nu a fost deloc cel dorit, iar ordinea priorităților nu a fost obiectivă. Astfel, în județul Argelș din cele două amenajări și aproximativ 27000 ha care se puteau iriga, nu s-a mișcat nimic. Abia acum lucrurile au început să se miște. Proiectul privind reabilitarea reţelei de irigaţii pentru zona Ștefănești-Leordeni, ce va acoperi aproape 6000 de hectare, este pregătit pentru implementare!

„Este un proiect de 42 de milioane lei. Aş fi vrut să pornească mai demult, însă din păcate guvernarea precedentă nu l-a considerat prioritar. În perioada următoare va porni licitaţia. Dacă se vrea, se poate! Amenajarea Căteasca-Teiu este de asemenea o prioritate ce va fi finanțată din Programul Național de Redresare și Reziliență. 22.000 ha ce se pot iriga la costuri decente și fără pierderi de apă”, încheie Daniel Constantin.

Realizat de SC Atitudine Media Grup SRL la comanda PNL Argeș, Cod mandatar financiar: 11200025

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea