Asfalt și canalizare pentru Colonia ACH, în 2021

Primarul Piteştiului nu și-a uitat promisiunile din campania electorală. La prima sa conferință de presă în noua sa postură, Cristian Gentea a precizat care sunt demersurile pentru a aduce Colonia ACH la un nivel normal de viață. Cele peste 140 de familii care locuiesc în zonă nu au asfalt, apă, canalizare, gaze sau curent. Colonia s-a format în urmă cu zeci de ani, din familiile muncitorilor veniţi din toate colţurile ţării, în perioada comunistă, să lucreze la Hidroconstrucţia.

„Au trecut două luni de zile și am observant că piteștenii au așteptări de la administrația nou aleasă. Chip că până astăzi nu am avut calitatea legală ca să iau vreo măsură. Asta nu înseamnă că în acest timp am stat degeaba. Vă spun câteva din lucrurile pe care le-am făcut și câteva din lucrurile pe care le voi face în perioada imediat următoare. În campanie am rămas neplăcut surprins de cum am găsit zona numită Colonia ACH. Am găsit acolo 140 de familii care nu au condiții minime pentru un trai decent. Nu au canalizare, nu au gaze, nu au drum și când spun acest lucru nu mă refer că nu au drum asfaltat, ci că nu au drum deloc. Am mers la Cadastru și am văzut că în afara drumului principal, care nici pe departe nu ajunge până la biserica nouă din zonă, care arată senzațional, totul este privat. Nu există decât o bucată din acest drum în domeniu public și două străduțe laterale. Nu vă imaginați cum arăta zona în care se depozita gunoiul acolo! Am intervenit! Am creat și cu ajutorul localnicilor două platforme de gunoi și acum lucrurile arată cu totul altfel… Ce e cel mai important, am creat legătura între Asociație-Hidroconstrucția-Distribuție Oltenia, cei care nu doreau să preia linia electrică, aflată într-o stare de uzură avansată. (…) Voi merge luni din nou acolo și vom discuta cu locatarii. Din păcate condiția este că rețeaua de la punctul electric până la fiecare proprietate în parte să fie făcută cu o firmă agreată de ANRE și costă niște bani de fiecare familie în parte și nu știm cum vom rezolva acest lucru”, a precizat Cristian Gentea.

Edilul promite în 2021 asfalt și canalizare celor din Colonia ACH. „ În plus, cei de la ADP, le-am cerut și au intervenit în programul lor și au balastat cele două străzi de care vorbeam. În primăvară le vom asfalta. Spuneam că nu au canalizare. Am mers la Apă Canal și am vorbit cu directorul Marinescu. Am constatat cu stupoare că pe acel proiect, pe POIM (Programul Operational Infrastructura Mare) de care vă vorbeam, de 165 milioane de euro, nu este trecută această zonă. Se fac măsurători acolo și vă asigur că această lucrare de extindere a canalizării și în zona respectivă va fi făcută în cursul anului viitor”, a mai adăugat primarul municipiului Pitești.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea