Patru consilieri locali piteșteni infectați cu COVID-19

 

 

UPDATE: Între timp, doi dintre ei, Lucrețiu Tudor și Robert Tudorache, s-au vindecat de COVID-19. Aceștia au participat duminică, 22 noiembrie, împreună cu primarul Cristian Gentea, în piețele agroalimentare pentru a verifica dacă soluțiile găsite de municipalitate sunt cele mai potrivite contextului pandemiei și nevoilor producătorilor și comercianților.


Textul inițial: Săptămâna trecută, Cristian Gentea, primarul ales al municipiului Pitești, a depus jurământul și a preluat mandatul, alături de consilierii locali. Dintre cei 23 de consilieri locali piteșteni au fost prezenți 19 în sală, unul a depus jurământul online, iar alți trei au fost absenți. Dacă Virgil Dumitru Chivu (USR PLUS) a depus jurământul online, fiind confirmat cu COVID-19 și aflat în izolare la domiciliu, nu același lucru s-a întâmplat în cazul a altor trei consilieri locali PSD care au absentat. Vorbim de Lucrețiu Tudor, Iulian Robert Tudorache și Ionuț Cristian Dumitru, și ei infectați cu COVID-19.

 

# Incertitudine cu privire la data alegerii noilor viceprimari

În funcție de când vor depune jurământul cei trei consilieri PSD urmează să se stabilească și ședința de Consiliu Local în care se vor decide noii viceprimari ai Piteștiului. Favoriți pentru aceste funcții sunt Gelu Tofan (PNL) și Mihai Mihăilescu (USR PLUS). Până la numire, speranțe pentru unul dintre posturile de viceprimar are și Dumitru Tudosoiu (PSD), deși partidul din care face parte nu are majoritate. Până la o decizie finală, jocurile de culise continuă!

„Săptămâna viitoare vor fi alese comisiile de specialitate. Eu o să vorbesc cu liderii de grup înainte, dacă se rezolvă treaba asta (n. red. cu depunerea jurământului de către toți consilierii locali) am putea să facem joia viitoare o ședință ordinară și apoi una extraordinară, imediat după. Există o ordonanță în acest moment care spune clar că cei doi viceprimari se aleg doar în momentul în care membrii consiliului local sunt toți validați și au depus jurământul. Azi am avut trei absenți. Sunt bolnavi toți, în diverse forme și stadii. După ce depun toți jurământul, bineînțeles că alegem și viceprimarii”, a precizat Cristian Gentea.

A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea