„Profil de autor – Sorin Mazilescu”, în cadrul proiectului „Gânduri, rostiri, scrieri” cu Denisa Popescu

Pentru perioada 23 - 30 noiembrie, Centrul Cultural Pitești pregătește noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial. Unul dintre ele este „Profil de autor – Sorin Mazilescu”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Gânduri, rostiri, scrieri”, coordonat de poeta Denisa Popescu, avându-l invitat pe conf. univ. dr. Sorin Mazilescu, de la Universitatea Pitești.

“În cadrul dialogului, axat pe declinul satului românesc și pe posibilitățile lui de salvare, vor fi dezvoltate următoarele idei: asistăm, cu adevărat, la dispariția unui mod de viață și a unuia dintre reperele identitare ale poporului nostru? Cine sunt locuitorii de astăzi ai satului românesc? Ce presupune o înțelegere realistă - plecând de la datele și de la informațiile recente – a satului și a tradițiilor lui?
Care sunt consecințele îmbătrânirii populației în mediul rural, care sunt consecințele emigrației? Satul idilic, mioritic – basm sau realitate? Care este rolul muzeelor etnologice, în noua paradigmă socială?” vor fi aspectele abordate de poeta Denisa Popescu și invitatul ei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea