ROMÂNIA DE POVESTE. CELE MAI FRUMOASE OBIECTIVE TURISTICE

Pentru că România rămâne, indiferent unde ne poartă soarta și pașii, patria din sângele nostru, în holul central al Bibliotecii Județene Argeș, a fost organizată expoziția dedicată celor mai frumoase obiective turistice pe care le avem. Au fost expuse dicționare, enciclopedii, cărți din colecțiile Bibliotecii, care valorizează frumusețile acestui spațiu binecuvântat de Dumnezeu.

 

O scurtă trecere în revistă a celor mai frumoase obiective turistice, în baza unui top subiectiv, este suficientă pentru a stârni interesul pentru România: Mânăstirea Voroneț, Delta Dunării, Transfăgărășanul, Sighișoara, Cascada Bigăr, Cimitirul Vesel de la Săpânța, Roșia Montană, Cazanele Dunării, Castelul Peleș și Mocănița de pe Valea Vaserului.
Destinație turistică privilegiată este Viscri, din județul Brașov, de care Prințul Charles s-a îndrăgostit la prima vedere.  La Viscri, trăiesc 500 de suflete. Trăiesc într-o atmosferă medievală, care surprinde extrem de plăcut, mai ales astăzi, când ritmul galopant al lumii moderne nu mai îngăduie popasuri adevărate pentru minte și pentru inimă. De reamintit, însă, că fără pactul locuitorilor din Viscri, potrivit căruia nimeni nu va modifica vreodată, dacă nu există o aprobare generală, locuința, drumurile, mediul înconjurător, fără acest pact, așadar, autenticitatea și identitatea locului n-ar fi putut fi conservate.
Un alt obiectiv de poveste este Podul lui Dumnezeu, din județul Mehedinți. Bătrânii spun că, aici, au avut loc multe accidente, dar că toți, absolut toți cei implicați au scăpat cu viață. Legenda spune, la rândul ei, că tot aici, Dumnezeu l-a învins pe Diavol, l-a alungat din peștera în care se ascunsese, iar acesta s-a agățat cu unghiile de stânca din apropiere, care-i poartă numele. Semnele încă se mai văd, oamenii le-au botezat lapiezuri.
Avem, cu alte cuvinte, o țară frumoasă. Avem tradiții, multe dintre ele unice, avem o istorie de care suntem mândri. Mai avem, însă, de învățat să le iubim necondiționat și să înțelegem  până la capăt, în profunzime, ceea ce afirma răspicat Ștefan cel Mare – faptul că această țară trebuie predată urmașilor noștri, așa cum ne-a dăruit-o Dumnezeu.

SABINA DUMITRU, bibliotecară - Biblioteca Județeană Argeș

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea