Neregulile silvice - des întâlnite pe raza localității Dragoslavele

Pe parcursul lunii noiembrie au fost găsite de către polițiștii argeșeni mai multe nereguli la societățile comerciale de pe raza localității Dragoslavele, care au ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos. Oamenii legii, împreună cu specialiștii Biroului Garda Forestieră Județeană Argeș din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au descoperit în luna în curs destul de frecvent nereguli la firmele din Dragoslavele, care prelucrează lemn.

 

Astfel, în ziua de 22 noiembrie polițiștii au constatat faptul că „administratorul societății verificate a expediat, fără documente legale, cantitatea de 16,49 m.c. de material lemnos. De asemenea, avizele de însoțire a materialelor lemnoase nu erau înregistrate conform normelor legale. Ca urmare a celor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 11.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat ocolului silvic competent”, informează IPJ Argeș.

 

 

Nereguli au fost constatate și în ziua de 17 noiembrie, atunci când în urma unei acțiuni a polițiștilor pentru combaterea sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale desfășurate la o societate comercială cu sediul în localitatea Dragoslavele s-a stabilit faptul că: „administratorul societății verificate nu a înregistrat corespunzător evidenţa materialului lemnos, iar în urma comparării stocului scriptic cu cel faptic, a fost identificată cantitatea de 6 m.c. de material lemnos, lemn rotund de esenţă răşinoase, deţinut fără documente”, informează IPJ Argeș. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dragoslavele.

Un alt control la o firmă din aceeași localitate a avut loc pe 12 noiembrie, atunci când „s-a constatat faptul că, reprezentantul societății verificate nu a împrejmuit spațiul de depozitare a materialului lemnos și a instalației de debitat. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice”, arată IPJ Argeș, într-un comunicat de presă.


Nereguli silvice au fost descoperite la o firmă de pe raza loclaității Dragoslavele și pe  11 noiembrie. „Din verificări s-a constatat faptul că, administratorul societății verificate a expediat cantitatea de 6,01 m.c. de material lemnos, fără a o evidenția în Registrul de evidență. De asemenea, avizele de însoțire a materialelor lemnoase nu erau înregistrate conform normelor legale. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dragoslavele”.
De asemenea, pe 5 octombrie  polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, ocazie cu care au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Dragoslavele, având ca obiect de activitate comercializarea, prelucrarea și depozitarea materialului lemnos. „Din verificări s-a constatat faptul că administratorul societății verificate a deținut cantitatea de 5 m.c. de material lemnos, fără documente legale de proveniență și pe care  nu a evidențiat-o în Registrul de evidență. Ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar materialul lemnos în cauză a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Dragoslavele”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea