Lucrețiu Tudor - favorit pentru a deveni city manager la Pitești

# Gentea: „Este o variantă foarte bună, la care mă voi gândi în perioada următoare”

În ședința de Consiliu Local Pitești din luna octombrie 2020 a fost aprobat proiectul care prevedea înființarea unei funcții de administrator public/city manager.  Iar noul Cod Administrativ îi dă dreptul primarului să numească pe cineva în funcție. Primul city manager al Piteștiului ar putea fi Lucrețiu Tudor, fostul șef de la Finanţele Publice Argeş. Varianta este agreată  de primarul municipiului.

„Lucrețiu Tudor e o variantă foarte bună. Știe carte, e băiat deștept. Pentru mine este o variantă la care mă voi gândi în perioada următoare”, a precizat Cristian Gentea.
O altă variantă vehiculată în spațiul public pentru postul de city manager este chiar cea a lui Cornel Ionică, fostul primar al municipiului.
Potrivit proiectului de Consiliu Local Pitești, adoptat în octombrie, „numirea în funcție a administratorului public se face prin dispoziția primarului, care are ca anexă un contract de management. Contractul de management se încheie între primar și administratorul public, pe durată determinată, care nu poate depăși durata mandatului primarului”. De asemeea, primarul poate delega către administratorul public, în condițiile legii, calitatea de ordonator principal de credite. Funcția de „city manager” va prelua din atribuțiile viitorilor viceprimari, care cel mai probabil vor fi de la PNL și USR Plus.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea