Procesul în care judecătorul Rebeca cere anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măștii - declinat de la Curtea de Apel la Tribunal

În luna octombrie, judecătorul argeșean Ion Rebeca, preşedinte al Secţiei Civile din cadrul Curţii de Apel Piteşti şi purtător de cuvânt al instituţiei, a solicitat public anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş. În cele din urmă acesta a dat în judecată Instituția Prefectului Argeș și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș. Dosarul în care cerea anularea hotărârii privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice din Argeş a fost înregistrat pe 19 octombrie, la Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios administrativ şi fiscal.

 

Doar că pe 5 noiembrie, instanța a declinat scoluționarea cauzei către Tribunalul București. „Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia a VIII a CAF. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti, Secţia a II a contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac”, se arată în hotărârea Curții de Apel București.

Întrebat dacă a renunțat la cererea sa, judecătorul Ion Rebeca ne-a precizat următoarele: „Nu am renunțat. S-a declinat doar competența la Tribunalul București, Secția de Contencios și urmează să se stabilească un termen de judecată. Demersul pe care l-am făcut a fost făcut la modul serios. Într-adevăr situația de atunci nu mai este la fel ca cea de acum. Este posibil ca apărarea mea să fie alta, la data la care se va judeca litigiul. Nu știu ce se va întâmpla până atunci”.
Judecătorul Ion Rebeca a mai precizat: „Nu sunt adeptul să nu porți mască, dar să o porți în locurile unde există într-adevăr risc biologic. Și eu port mască, dar să nu mă pui să port mască singur pe stradă. Și cred că acolo s-a exagerat puțin”.
Reamintim că judecătorul Ion Rebeca a cerut revocarea în parte a Hotărârii emise pe 12 octombrie a.c. de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, respectiv articolul 1 din hotărâre, prin care a fost instituită, începând cu 14 octombrie, obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice în Argeş de către toate persoanele, cu excepţia acelor cu vârsta mai mică de 5 ani.
”Subsemnatul Ion Rebeca (..) solicit, în condițiile art. 7 al. (1) din Legea nr. 544 din 2 decembrie 2004 privind contenciosul administrativ, revocarea în parte a Hotărârii nr. 47 din 12 octombrie 2020, adoptată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Argeș, respectiv art. 1 din această hotărâre, prin care a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele, cu excepția celora cu vârsta mai mică de 5 ani, aflate pe raza administrativ- teritorială a județului Argeș, începând cu data de 14 octombrie 2020. Actul administrativ este contrar normelor fundamentale cuprinse în actele normative internaționale și de drept intern, cu efectul încălcării dreptului meu la liberă circulație…”, susținea magistratul.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea