Liliana Murguleț - un profesionist pe listele candidaților PNL pentru Senat

Listele de partid pentru alegerile din 6 decembrie sunt pline de candidați. Cu studii sau fără studii. Mai mult fără studii. Mulți dintre cei cu studii au câte trei facultăți și zero realizări profesionale. În CV-ul multora se regăsesc specializări ciudate, cursuri de câte trei zile pentru care s-a eliberat, ulterior, o diplomă.
Iată însă că, la o parcurgere atentă, găsim și profesioniști. Oameni care s-au ridicat prin carte, prin propriile eforturi. Oameni care au intrat în politică abia după ce au demonstrat, în viața profesională, că pot reuși. De obicei este tocmai invers, politica fiind o trambulină pentru acoperirea propriilor nerealizări.
Mai jos vorbim de Liliana Murguleț, inspector general școlar în Argeș. Un om care s-a ridicat încet, dar sigur. Și nu prin politică, ci prin muncă, ceea ce îi face vocea credibilă!
A învăţat la şcoala mică din centrul satului să “înveţe”! La Priboieni. Apoi la un liceu orăşenesc titrat, fără să simtă nicio clipă frustrarea elevei venită de la ţară!
A învăţat să respecte cartea din bibliotecă şi liniștea sălii de lectură, cu gustul amar că nu putea să citească mai mult!
Apoi, după facultate, a învăţat să predea din cancelaria fostei Şcoli de Menaj, înfiinţată în perioada interbelică de fruntaşul țărănist, Ion Mihalache, la Topoloveni, unde mentori i-au fost toţi colegii şi de unde a avut de învățat și de la propriii elevi.       
Apoi, a plecat, dar nu departe. Doar până în capitala țării, acolo unde deja simțise pulsul citadin în perioada studenției, când, între 1988-1993 a descoperit, alături colegii de la Facultatea de Chimie a Universității din București, alchenele și alcanii.
A urmat firescul vieții de profesor, cu parcurgerea gradelor didactice tot aici, în capitală. Dar nu era suficient pentru ea. Ce învățase, trebuia să transmită și altora. Așa că, în 2008 devine îndrumător de practică pedagogică, apoi mentor și, în cele din urmă, formator.
Caracter ambițios, dovedind fermitate în acțiunile întreprinse, doamna noastră inițiază două proiecte naționale (CAEN), ”Să călcăm pe iarbă!” (2020, ediția XVII) și Festivalul de poezie Gellu Naum (2020, editia XI), precum și proiectul de voluntariat  privind acordarea primului ajutor, ”Învățați să ajutați!”, dar și a Conferinței Naționale ”Asistentul medical-coloana vertebrală a sistemului de sănătate” (2019, ediția a II-a).
În București, devine director al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” (2010-2013), iar în septembrie 2017, director adjunct al Școlii Gimanziale nr. 79, școală de referință în cadrul unităților de învățământ din capitală.
Crescută în spiritul credinței și al fricii de Dumnezeu, când i s-a propus (pentru că merita cu adevărat!) funcția de Inspector Școlar General al județului Argeș, nu a stat nicio clipă pe gânduri și, călăuzită de vorbele Sfântului Augustin, a spus: ”Doamne, trimite-mă oriunde vrei Tu, dar, Te rog: Mergi cu mine!”
Și drumul ei, oricât de lent sau anevoios ar fi, este sigur. Pentru că nu e niciodată singură.
Pentru că asta este ea, omul Elena-Liliana Murguleț. Un om sincer, deschis, un argeșean veritabil. Nu se teme nici de succes, dar nici de insucces. Pentru că diplomele pe care le are nu sunt false, pentru că locul de la catedră este câștigat pe merit. Un politician care nu s-a ridicat prin politică, ci unul care ridică politica până la nivelul său, de profesionist!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea