Două asistente medicale de la Spitalul Militar Pitești – misiune în Republica Mali

 

Două asistente medicale principale de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești au încheiat, recent, misunea MINUSMA, din Republica Mali, sub egida ONU. Este vorba despre Plutonier Major Anca Neguș și Plutonier Major Sinescu Mihaela. Cele două au participat în calitate de membre ale echipei de evacuare aeriană, certificată ca personal aeronavigant de însoțire pe elicopterul IAR-330 Puma LRM.

"A fost o experiență unică, coordonare perfectă între piloți, echipa medicală și centrul de comandă, senzație de adrenalină și concentrare. Ne-am întors acasă mândre că suntem români și cu mulțumirea lucrului bine făcut" au declarat cele două la întoarcerea din misiune, conform unui comunicat emis de Spitalul Militar Pitești.


„România a sprijinit ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecția civililor și împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile ale Acordului de Pace în zonele populate. Detașamentul românesc, care a fost compus din aproximativ 120 de militari și patru elicoptere /pe rotație, a efectuat misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare.

Femeile din Armata României își desfășoară activitatea zilnică asemenea bărbaților militari, căci în armată, diferența între bărbați și femei nu există, fapt ce dovedește că adevărata forță nu este reprezentată de cea fizică, ci constă în munca pentru atingerea țelulul suprem, în viziunea asupra unui viitor promițător pentru următoarele generații.

Plutonier Major Anca Neguș și Plutonier Major Sinescu Mihaela, asistente medicale principale în cadrul Compartimentului Primiri Urgențe al Spitalului Militar de Urgență Dr.Ion Jianu Pitești au încheiat misunea MINUSMA, din Republica Mali, sub egida ONU, în calitate de membre ale echipei de evacuare aeriană (MEDEVAC), certificată ca personal aeronavigant de însoțire pe elicopterul IAR-330 Puma LRM…. Mândrii de voi!”, a transmis Mihaela Gheorghe, responsabilul cu relații publice din cadrul Spitalului Militar Pitești.

Foto: Facebook - Spitalul Militar de Urgenta Dr. Ion Jianu Pitesti

 

A.V.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea