Președintele PMP, Eugen Tomac, în urma vizitei în Argeș: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război!”

# Cătălin Bulf: ”Desființarea pensiilor speciale este un proiect PMP chiar dacă, mai nou, proiectul se află pe agenda mai multor partide” # Florian Bichir: ”Lucrurile sunt rele în Argeș. Am fost la un drum de 4,6 km din fonduri europene, care se termină într-o pădure, într-o râpă.”

Conferință de presă cu pretenții, vinerea trecută, la sediul PMP Argeș. Pe lângă cei doi deschizători ai listelor la parlamentare, Cătălin Bulf și Florian Bichir, a ținut să fie prezent și președintele partidului, Eugen Tomac. Cel din urmă nu a pierdut timpul, lansându-se într-o serie de acuze la adresa guvernanților și nu numai: „Traversăm cea mai dificilă perioadă de după război. Avem multe localități carantinate. Oamenii sunt izolați în case, străzile sunt goale, simți că faci campanie în timp de război. Am văzut cum mulți vin și promit. Eu promit că vom ajunge la 300 de parlamentari, că vor elimina pensiile speciale, că vom reveni la alegerea primarilor din două tururi. Vă spun că toți mint. Le puteam face în acest mandat”, a declarat Eugen Tomac.

Președintele partidului a mai afirmat și faptul că formațiunea pe care o conduce nu a renunțat la ideea de unire a Basarabiei cu România, ci din contra, alegerea Maiei Sandu fiind de natură să faciliteze acest deziderat național.
Nici Florian Bichir nu s-a sfiit să afirme că suntem, ca județ, undeva în subsolul clasamentului: ”Lucrurile și în Argeș sunt rele. În Pitești, la o oră distanță de București, descoperi o altă țară. Am fost cu echipa la granița cu Vâlcea. Unde se termină Vâlcea se termină asfaltul. Am fost la Călinești, unde e o mânăstire. E monument istoric, dar e într-o ruină, de 30 de ani se tot promite că va fi refăcută. Am fost la un drum de 4,6 km din fonduri europene, care se oprește într-o pădure, într-o râpă”.
Și la nivel local situația este dramatică în privința învățământului, în privința subvențiilor pentru cultură. Florian Bichir a reafirmat faptul că PMP este un partid în care religia constituie unul din fundamente, alături de educație și sănătate și că se bazează, astfel, pe votul preoților și, în general, al credincioșilor.

 

Cătălin Bulf: ”Noi nu promitem ce promit alții acum, noi am făcut!”

Preşedintele PMP Argeş, Cătălin Bulf, a declarat că desființarea pensiilor speciale este un proiect PMP chiar dacă, mai nou, proiectul se află pe agenda mai multor partide: „PMP vine cu soluții care să apere interesele antreprenorilor români. niciun partid n-a vrut în mod real să votăm această lege pentru a elimina pensiile speciale. Politicienii țin cu dinții de aceste pensii. I-am văzut pe «purtătorii luminii» spunând că vor reduce numărul de parlamentari la 300. Ce i-a oprit să vină, în ăștia 4 ani de zile, cu o propunere legislativă? Singurul partid care a propus în Parlament de 2 ori această lege cu privire la reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 este PMP. Legea este adoptată în Senat, de 2 ani de zile stă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, dar niciun partid n-a dorit să discutăm serios despre acest demers.
Noi nu promitem ce promit alții acum, noi am făcut. Legea cu privire la alegerea primarului în 2 tururi este în Parlament, este adoptată de Senat. Singura lege adoptată de Senat este cea propusă de PMP, mai are nevoie de un singur vot în Camera Deputaților și putem avea alegerea primarilor în două tururi. Am fi putut avea de anul trecut, nu s-a dorit. Noi nu promitem, noi am inițiat deja ce alții promit că vor face peste 4 ani.”
Președintele județean al PMP, Cătălin Bulf, a mai venit și cu alte propuneri, de digitalizare la nivel național, intervenție ce ar aduce, în câțiva ani, o creștere a PIB-ului cu peste 40 de miliarde de lei.
O altă propunere a fost cea de a organiza centre de pregătire a informaticienilor și chiar de angajare a acestora într-o structură nou creată la nivel central.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea