Rucăr - litigiu amânat între primărie și un constructor

# 850.000 lei sau finalizarea asfaltării  a 16 străzi

La Rucăr se asfaltează de zor, pe baza unui contract inițial reziliat.  La 12 aprilie 2018 comuna a semnat, cu o asociere de firme, un contract pentru asfaltarea a 16 străzi locale. Câștigători: S.C. RATELEN CONSTRCT SRL și S.C. HVID CONSULTING GRUP SRL.  Toate bune și frumoase, numai că asocierea de firme menționată, a cărei lider era Ratelen Construct, a făcut ceva din lucrări după care a abandonat șantierul. Au urmat câteva luni de somații, de explicații. După ceva timp explicațiile au încetat și ele rămânând, ca ultimă soluție, justiția.

Astfel, s-a format Dosarul 915/109/2020, la Tribunalul Argeș, având ca obiect ”litigiu privind achizițiile publice constatat la data de 26.11.2019 reziliat contract lucrări nr. 3675/350/12.04.2018 și obligarea la plata de daune interese în sumă de 850.179 lei”.
Dosarul a fost înregistrat în data de 10 februarie 2020 și nu a apucat să se judece din cauza pendemiei de COVID 19. Mai bine, pentru că, între timp, constructorul a revenit la sentimente mai bune și a reluat lucrările abandonate, așa încât litigiul se va stinge.
La ultimul termen, cel din 3 noiembrie, instanța  ”Încuviinţează cererea formulată de reclamanta UAT Comuna Rucăr pentru soluţionarea litigiului pe cale amiabilă.”
Ionel Dulamă (foto), primar, Rucăr: ”Este vorba de un contract reziliat din cauza expirării perioadei de execuție a lucrării. Era vorba de 16 străzi ce urmau să fie asfaltate precum și de lucrările conexe precum rigole carosabile ș.a.m.d. I-am somat de mai multe ori pentru că expira termenul contractual, asocierea de firme nu a mai răspuns la somații. Ulterior am emis o Hotărâre de Consiliu Local, am reziliat contractul și am mers pe calea justiției. După ce a demarat procesul, constructorii au revenit asupra deciziei de finalizare a lucrărilor la aceleași prețuri din contractul inițial. Am emis o nouă Hotărâre de Consiliu Local de prelungire a duratei contractului și, în momentul de față, sunt în execuția lucrării. Procesul, astfel, va înceta în curând.”
Procesul nu a fost închis, ci numai amânat, așadar firma va trebui să finalizeze lucrările sau să plătească. Următorul termen, la Tribunalul Argeș, a fost stabilit pentru 26 ianuarie 2021.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea