Haos la Hotel Muntenia provocat de injustiţia.... Justiției

# O judecătoare de la Tribunalul Comercial Argeş aşteptată „la colţ” de acţionarii majoritari ai S.C.T. Muntenia. Anomalii grosolane îşi fac loc, în aceste zile, prin hotărârile instanţelor de judecată, anomalii în stare să perturbe nu numai bunul mers al unei firme, ci şi starea psihică a celor afectaţi în mod direct de acestea. S-a întâmplat recent în România, în Argeş, la Piteşti. La Tribunalul Comercial Argeş mai exact, unde, datorită deciziei cel puţin ciudate luate de instanţa de judecată, avem parte de numeroase premiere, unele demne poate de Cartea Recordurilor. Astfel, în momentul de faţă, un singur convocator de AGA a servit la ţinerea a două şedinţe ale acţionarilor, la numai o zi distanţă una de alta, în zilele de 4 şi 5 iunie 2010. Hotărârea AGA datată cu data de 5.05.2010 este anulată de instanţa de judecată. În mod logic, toate actele emise în cadrul acestei şedinţe a  Adunării Generale sunt considerate nule de drept. Iată însă că, la un an şi jumătate după toate aceste evenimente, o altă instanţă, tot a Tribunalului Comercial Argeş, decide să fie luate în consideraţie modificările aduse actelor constitutive ale S.C.T. Muntenia S.A., modificări stabilite în cadrul şedinţei anulate de prima instanţă!
Aşa cum am precizat şi în numărul trecut al publicaţiei, miza este una cu greutate, ultima decizie a instanţei ducând, cel puţin teoretic,  la revenirea în cărţi a taberei Vâlcu (Vâlcu, Ţil Popescu, Valeriu Crăciun ş.a.). Desigur, bucuria acestora va fi de scurtă durată. Cei ale căror interese au fost astfel lezate au formulat şi depus la Curtea de Apel Piteşti o cerere de suspendare a executării ultimei hotărâri a Tribunalului Comercial.

Pe 4 iunie, adunarea lui Ivănescu. Pe 5, a lui Vâlcu...

În luna aprilie a anului trecut, în conformitate cu prevederile legale, este convocată Adunarea Generală a Acţionarilor pentru zilele de 4 şi 5 iunie. În data de 4, cu peste 51% participare (din punct de vedere al deţinerii de acţiuni) se ţine şedinţa AGA, în prezenţa unuia dintre administratori – Nicolae Ivănescu. În cadrul şedinţei au fost revocaţi din funcţia de administratori ai societăţii Ion Vâlcu, Constantin (Ţil) Popescu, Valeriu Crăciun şi Cristina Marinescu. Dosarul cu modificările survenite este depus la Registrul Comerţului. A doua zi, în acelaşi hotel Muntenia, se ţine a doua AGA, prezidată de Ion Vâlcu. Şedinţa nu a fost văzută de niciunul din ceilalţi interesaţi, care au şi verificat sălile de conferinţe. Asupra acestui aspect nu von insista însă, el fiind tratat pe larg anterior. În ziua următoare, Ion Vâlcu ajunge şi el la Registrul Comerţului cu Hotărârile AGA. Acolo este informat că aceasta avusese loc în data de 4 iunie şi hotărârile erau depuse deja. Hotararea AGA ţinută (sau nu) de tabăra Vâlcu prevedea prelungirea mandatelor lui Vâlcu Ion, Popescu Constantin (cu cazier fiscal!!!), Marinescu Cristina, Crăciun Valeriu Doru şi Mustocea Cristian ultimul, culmea, nefiind administrator înainte.

Eroare judiciară gravă, susţine una din părţi

Adunarea generală ţinută şi înregistrată ca atare de Ion Vâlcu este atacată imediat de partea „adversă”, parte care vine şi cu argumente absolut pertinente şi convingătoare din punct de vedere legal. În primul rând, adunarea… nu a fost de găsit, motiv pentru care a fost invocată posibilitatea ţinerii unei şedinţe fictive. În al doilea rând – şi cel mai grav – unul dintre administratori avea, la momentul respectiv, cazier fiscal. Motiv pentru care acesta (Ţil Popescu) ulterior îşi înaintează şi demisia din această calitate. Bineînţeles, se ajunge în justiţie. Iniţial, instanţa de judecată dispune suspendarea hotărârii luate în şedinţa AGA din 5 iunie de tabăra Vâlcu. Ulterior, în luna mai a acestui an, prin Sentinţa Comercială nr. 271/CC, instanţa de judecată a Tribunalului Comercial „Dispune anularea Hotărârii AGEA a S.C. TURISM MUNTENIA S.A. nr. 1/05.06.2010” 
Ce face – în momentul de faţă – instanţa Tribunalului Comercial Argeş? Ei bine, această instanţă admite „taberei Vâlcu” cererea de înregistrare menţiuni pentru Hotărârea AGA din data de 5 iunie 2010. Toate astea în condiţiile în care, la dosarul cauzei, au fost depuse copii după cazierul fiscal al lui Constantin Popescu, după demisia ulterioară a acestuia, după hotărârile anterioare ale Tribunalului Comercial, hotărâri diametral opuse.
Motivarea instanţei prezidate de judecător Mihaela Popaiacu este aşteptată cu mult interes. Rândurile acesteia sunt deja aşteptate „la colţ” de tabăra nemulţumită de decizia luată care, susţin ei – lăsând deoparte aceste nemulţumiri – este una ilegală. Haosul la Muntenia este dat acum, se pare, de injustiţia… Justiţiei.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea