PNŢCD Argeş: „Constantin Nicolescu, halal lider de partid!”

# Gheorghe Dinescu: „Nicolescu, pe care-l ştiam consecvent, bate în retragere şi spune că va vota şi el, atunci când va fi cazul, pentru excluderea fostului său preşedinte” # Gheorghe Dinescu: „Împreună cu PDL, UNPR şi PNGCD, putem fi capabili, la anul, să schimbăm puterea roşie de la noi din judeţ...” # Iulian Prunaru: „Crin Antonescu va dispare din politică. Pe acest USL nu-l prinde urzica!” La ultima conferinţa de presă care a avut loc la sediul PNŢCD Argeş, Iulian Prunaru, preşedinte al filialei judeţene, a luat în derândere iniţiativa USL-ului de suspendare a preşedintelui Băsescu: „Semnificaţia din DEX a cuvântului «suspendare» este aceea de «întrerupere» sau «agăţare». La noi, la români, «a suspenda» înseamnă a da afară din politică tot ce a fost bun sau mai puţin bun. Oare ce i-a apucat pe pesedişti să-l suspende pe domnul Geoană (Mihaela dragostea tuturora)? Dacă-l exclud, pesediştii fac o mare greşeală. Cu privire la suspendarea lui Băsescu, hai să facem um simplu calcul matematic: dacă se însumează numărul deputaţilor cu cel al senatorilor, actuala putere are 177 de deputaţi, 4 independenţi şi 70 de senatori, în total vin 247 parlamentari. Oare această opoziţie, vai de mama ei, poate să-l suspende pe preşedinte, dacă ei însumează 153 de deputaţi, 67 de senatori, iar în total vin 220 parlamentari? Astfel, 247 minus 220 egal 27 de parlamentari. Oare au minte oamenii aceştia? După ce au luat-o în freză cu referendumul de la Constanţa, acum, dânşii, vor referendum naţional pentru a-l suspenda pe preşedinte. Dacă USL-ul va ajunge la guvernare, cu Ponta prim-ministru, Crin Antonescu va dispare din politică. Pe acest USL nu-l prinde urzica!”

”Ponta şi prietenii lui -  Năstase şi Iliescu - se arată pe zi ce trece mai puţin capabili să conducă un partid”

Pe de altă parte, Gheorghe Dinescu, preşedinte al PNŢCD Piteşti, a criticat lipsa de verticalitate politică a lui Nicolescu în raport cu situaţia lui Geoană: „Scandalul legat de conflictul dintre fostul şi actualul şef al PSD este departe de a se încheia. După ce a fost propus spre excludere, de către o comisie la ale cărei lucrări nici n-a avut ocazia să participe pentru a se justifica, Mircea Geoană se apropie cu paşi repezi, spre ieşirea din partidul pe care l-a condus vreme de patru ani, şi cu bune şi cu rele. Au fost o grămadă care i-au reproşat eşecul de la prezidenţiale, dar s-a uitat cu uşurinţă că tot Geoană conducea partidul când acesta guverna din umbră cu PNL şi tot cel pe care vor să-l dea afară din partid a fost cel care i-a băgat, ultima dată, la guvernare, pe pesedişti. Guvernare pe care să şi-o amintească cei de la PSD, pentru că va mai trece ceva vreme până când vor mai reveni la putere, şi asta nu neapărat pentru că pedeliştii sunt atât de tari, ci pentru că Ponta şi prietenii lui -  Năstase şi Iliescu se arată pe zi ce trece mai puţin capabili să conducă un partid, darămite o ţară [...] Nicolescu, pe care-l ştiam consecvent, bate în retragere şi spune că va vota şi el, atunci când va fi cazul, pentru excluderea fostului său preşedinte, pe care nu mai ştia unde să-l şteargă de scame ori de câte ori venea prin Argeş. Şi venea destul de des, după câte ne amintim. Acum, însă, Nicolescu, nu mai este cine era. Puterea lui în partid nu mai este aşa de mare şi, dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor, şi pe el l-ar cam paşte intrarea în dizgraţia lui Ponta. Numai că, în loc să-l înfrunte pe mult mai tânărul şi experimentatul său şef, preferă să meargă şi el după cum bate vântul. Halal lider de partid!”

”Cocoşul nostru nu cântă pe gardul nimănui”

Cu privire la direcţiile politice viitoare ale organizaţiei PNŢCD Argeş, se aşteaptă unificarea pe care Mircea Andrei le-a propus-o ţărăniştilor. Însă această unificare se lasă aşteptată. Revigorarea politică a PNŢCD-ului este destul de improbabilă în condiţiile în care nu se realizează o alianţă pe partea dreaptă a eşichierului politic. „Împreună cu PDL, UNPR şi PNGCD, putem fi capabili, la anul, să schimbăm puterea roşie de la noi din judeţ. Este un lucru greu, dar dacă uităm de orgolii şi ne dăm cu toţii mâna, orice este posibil. Pe de altă parte, nu suntem dispuşi să mai aşteptăm mult timp pentru această unificare. Cocoşul nostru nu cântă pe gardul nimănui. Facem un ultim apel către partenerii noştri. Este nevoie de o alianţă, de un parteneriat viitor, însă ne trebuie mai mult dialog”, au ţinut să sublinieze cei doi lideri ai partidului. Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea