Peste 26 de milioane de euro pentru un kilometru din Autostrada Sibiu-Pitești!

# Pentru miliardul de euro alocat Secțiunii 3 se luptă 15 asocieri de firme

Ministerul Transporturilor anunţă că până la termenul limită au fost depuse 15 oferte pentru contractul care prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor pe secţiunea 3, Cornetu – Tigveni, a autostrăzii Sibiu-Piteşti, scrie Mediafax.ro.  Potrivit Ministerului Transporturilor, valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469 lei - peste un miliard de euro - fără TVA.

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 de luni perioada de execuţie şi 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. Traseul secţiunii 3 are o lungime de 37,4 kilometri, iar principalele lucrări sunt 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/ galerie, nodul rutier Cornetu şi nod rutier Văleni, precum şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti.
Tronsonul conţine astfel şi primul şi cel mai lung tunel montan care va fi construit în România - tunelul cu galerie dublă de 1,7 km de la Poiana.
Contractul va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile.
„Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentaţiilor de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice”, a transmis Ministerul Transporturilor (zf.ro).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea