Primăria Pitești nu a reușit să achiziționeze Casa Bobancu

# Proprietarii au cerut, inițial, 1,3 milioane de euro

Consilierii locali piteșteni au decis cumpărarea Casei Bobancu, situată în centrul orașului. Deși, inițial, se propusese neexercitarea dreptului de preemțiune, aleșii locali s-au răzgândit, considerând că prețul propus de proprietar este unul foarte bun (450.000 de euro, deși initial se cerea 1,3 milioane de euro), pentru o casă frumoasă și cu o însemnătate istorică aparte. Doar că… numărul mare de stăpânitori ai casei au dus, într-un final, la stoparea tratativelor.

Monument reprezentativ de arhitectură al Piteștiului

Casa vine la pachet cu o suprafață generoasă de teren în centrul orașului.

Monument superb de arhitectură, clasificat, în momentul de față, și ca monument istoric, casa Bobancu este situată de Bd. I.C. Brătianu (fost 1 Mai), vis-a-vis de Centrul de Afaceri. Așadar, ultracentral. Interiorul încă mai păstrează urmele bunăstării proprietarilor, cu parchet masiv, sobe pe colț, tavane înalte, mobilier de epocă etc.  Casa de patrimoniu Nicolae Bobancu, construită în anii 1914-1915 după planurile arhitectului Ion Simionescu a fost locuința farmacistului Nicolae Bobancu și a institutoarei Tatiana Bobancu, cunoscută animatoare culturală din perioada interbelică. În această casă s-a semnat capitularea Bucureștiului de către nemți în 1916 și tot acolo s-a creat comandamentul trupelor germane.

Imobilul este construit pe mai multe planuri, cu o arhitectură specifică perioadei interbelice, 14 camere, suprafață utilă de peste 350mp și teren 1384 mp.
Oferită, inițial, la vânzare pentru 1.300.000 de euro, apoi 700.000 euro, primăria achiziționează, acum, proprietatea, la numai 450.000 euro, adică aproape o treime din prețul inițial.

Consilierii locali au organizat o ședință extraordinară, în noiembrie 2019, NUMAI pentru Casa Bobancu

Consilierii locali din legislatura trecută au intuit bine că prețul este avantajos, deși, la o primă vedere, pare mare. Și au decis cumpărarea Casei Bobancu. Pentru a intra în legalitate, au organizat, în luna noiembrie a anului 2019, o ședință extraordinară cu un singur punct pe Ordinea de zi: o hotărâre de exercitare a dreptului de preempțiune. Hotărâre care a fost aprobată cu 22 voturi ”pentru” și un vot ”împotrivă” (consilierul Dănuț Dinu n. red.).  
Iată , însă, că graba s-a dovedit inutilă, sau, cum se spune, mult zgomot pentru nimic. Casa Bobancu este deținută în coproprietate. Numărul prea mare al proprietarilor (se pare că în număr de cinci) a făcut, astfel, imposibilă - până acum – efectuarea tranzacției.
Și timpul trece, vârsta imobilului se vede, alături de frumusețea de necontestat. Și așteaptă vremuri mai bune, poate un stăpân cu bani. Poate Primăria…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea