Medicul ginecolog acuzat că ar fi sechestrat două persone - sub control judiciar, cu obligația de a nu profesa

Medicul ginecolog Natașa Nenițoiu a fost reţinută pentru 24 de ore pentru că ar fi lovit şi sechestrat o pacientă. Incidentul de care este acuzată doctorița s-ar fi întâmplat, în luna iulie, în clinica privată a suspectei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină.

„În ziua de 10 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, şi au reținut o femeie de 65 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie a.c., în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic. Persoanele vătămate au reușit să părăsească cabinetul, ca urmare a intervenției unui martor, însă medicul ar fi refuzat să-i restituie pacientei rucsacul, în interiorul căruia avea mai multe bunuri. Totodată, din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că femeia a exercitat profesia de medic, fără drept, neavând avizat certificatul de membru al Colegiului Medicilor din România. Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 10 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat o percheziție la sediul clinicii, în urma căreia au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, se arată în comunicatul emis de IPJ Argeș.

După administrarea probatoriului, femeia a fost reținută pentru 24 de ore. În cele din urmă, față de aceasta s-a luat măsura controlului judiciar, cu obligația de a nu profesa ca medic.

În urma cercetărilor, poliţiştii au constatat că medicul nu mai are nici drept de liberă practică, pentru că nu şi-a vizat certificatul de membru la Colegiul Medicilor. Femeia respinge însă acuzațiile.

„În primul rând este o minciună că nu am dreptul de a profesa. Poliția Argeș trebuia să adreseze o întrebare către Colegiul Medicilor București, în care să întrebe clar: doamna doctor este membră a Colegiului Medicilor București sau nu este membră? Nu se hotărăște dacă cineva are dreptul de a profesa în functțe de numărul de ștampile! Niciodată în 40 de ani nu am sechestrat pe nimeni!”, a declarat Natașa Nenițoiu, medicul acuzat.

 

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea