Tânăra primăriță din Corbi a reușit sa treacă prin Consiliul Local proiectul de gaze

Primăria Corbi a demarat proiectul de distribuție gaze naturale.  În vederea susținerii acestuia, proaspăta primăriță din localitate a solicitat potențialilor  beneficiari (cei care doresc să se branseze la conducta de distribuție gaze naturale) să completeze si să depună la sediul instituției sau prin intermediul canalelor electronice de comunicare  cereri în acest sens. A fost o luptă contra cronometru pentru înregistrarea dosarului la Ministerul Dezvoltării, mai ales că, una din condiții era aceea de a însuma minim 1500 de solicitări.

Anca Baciu a decis să nu aștepte aceste cereri de la confortul fotoliului de primar, ci a mers prin localitate pentru a le aduna, ajutată de consilierii locali dar și de voluntari. De asemenea, la acțiune au contribuit și magazinele din zonă care au distribuit cererile respective. Acțiunea a fost încununată de succes! Au fost înregistrate peste 1600 de cereri.

 

A doua problemă, votul consilierilor locali

După efortul depus pentru strângerea numărului minim de semnături, surpriză: consilierii locali, din varii formațiuni politice, s-au opus proiectului. Reacția corbenilor, la aflarea veștii, a fost aproape unanimă. De revoltă! Șapte consilieri locali au reanalizat lucrurile şi, în şedinţa extraordinară ce a fost convocată la puțin timp după prima, au dat vot favorabil, astfel că proietul a fost adoptat. Hotărârile adoptate în şedinţa respectivă au fost redactate, semnate şi transmise pentru controlul legalităţii la Instituţia Prefectului.
Proiectul introducerii de gaze este prevăzut a fi finanțat cu fonduri europene nerambursabile.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea