Terenurile de lângă pârtia de ski de la Molivișu se vând cu 6 euro/mp

# Proprietarii au redus drastic prețul de vânzare

Fantoma stațiunii de ski de la Molivișu face victime printre proprietarii de terenuri din zonă. Aceștia au redus drastic prețul de vânzare în dorința de a scăpa cu o pagubă cât mai mică. După ce s-au înghesuit să cumpere terenuri la Molivișu, fiind convinși că zona va exploda din punct de vedere turistic, acum proprietarii, sătui să vadă cum proiectul stagnează de ani buni, își scot terenurile la vânzare pe nimica toată. Este și cazul unui anunț postat pe un site de imobiliare, în care un teren, în suprafață totală de 69.450 mp, se vinde cu 450.000 de euro, adică în jur de 6,5 euro/mp. „Proprietatea se află în apropiere de proiectul "viitoarea pârtie de schi, cu vedere sud, vârful Ghițu, vedere est Vâlsan, și vest poiana Molivis”, se arată în anunțul postat pe imobiliare.ro.

 

Și pentru a reuși să îi facă interesați de anunț pe posibilii cumpărători, vânzătorul a postat și un videoclip din ianuarie 2015, atunci când consilierii judeteni, în frunte cu fostul președinte al CJ Argeș – Florin Tecău - au făcut o vizită de lucru, împreună cu mass media, pe „șantierul” statiunii montane de la Molivisu.
Doar că, din 2015, au început și problemele proiectului. Investiția, considerată drept un viitor promotor al turismului argeșean, a înregistrat eșecuri peste eșecuri, a pierdut finanțarea europeană, a înregistrat defrișări ilegale și a intrat în atenția procurorilor. În anul 2016 a fost schimbată și conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivișu,  noul președinte al Asociației devenind Gabriel Dică. Iar de atunci se încearcă renașterea proiectului. Dar că investiția este încă pierdută prin documentațiile necesare pentru scoaterea din fond forestier a unei suprafețe de 3,5354 hectare. Dintre acestea, însă, 2 hectare au fost defrișate acum câțiva ani - celebrele defrișări ilegale. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., locul unde va fi amplasată stația de captare și tratare a apei.
Investiția a stagnat și în 2020. În primele cinci luni ale anului, proiectul pârtiei de schi Molivișu a fost blocat la Direcția Generală Turism. După obținerea documentelor necesare de la instituție au mai trecut alte cinci luni de documentații pe la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. În luna noiembrie, urma ca proiectul de hotărâre să intre în ședința de Guvern. Din păcate, nu s-a reușit acest lucru, nefiind depuse toate documentele necesare. Probabil mai trebuie să treacă câteva luni și din 2021...
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea