Gelu Tofan ar putea să nu fie votat ca viceprimar nici măcar de toți consilierii locali liberali

Se ascut cuțitele în PNL Pitești! Sunt din ce în ce mai multe „voci liberale” care contestă modul în care a fost desemnat Gelu Tofan ca propunere de viceprimar la Pitești. La capitolul nemulțumiri sunt adăugate și rezultatele dezamăgitoare obținute de filiala municipală a PNL la alegerile parlamentare.
Recent, PNL a trimis un comunicat de presă în care se menționau următoarele: „În cadrul ședinței de aseară, 12 noiembrie, a Biroului Permanent Local al PNL Pitești a fost votată intern persoana pe care liberalii o susțin să fie candidatul la funcția de viceprimar al municipiului Pitești.

Cel mai mare număr de voturi a fost obținut de vicepreședintele PNL Argeș, Gelu Tofan, consilier local ales al municipiului Pitești. Acesta a câștigat fiind în concurență cu Ana Stan și Mihai Coteț, fiind de departe preferatul colegilor din BPL al PNL Pitești”. În ciuda pozitivismului comunicatului, în realitate lucrurile nu stăteau deloc așa. O parte a grupului de consilierii locali piteșteni era dezamăgită că decizia nu a fost luată de către ei, considerând că a fost un vot pe lângă statut, de la oameni care nu au nicio legătură cu Consiliul Local Pitești.
După rezultatele slabe obținute la Pitești, la alegerile parlamentare, în urma cărora PNL a terminat pe locul trei după PSD și USR PLUS, nemulțumirile liberalilor s-au accentuat, astfel încât propunerea lui Tofan ca viceprimar al Piteștiului este în pericol. Iar PSD abia așteaptă un pas greșit al acestora pentru a-și impune favoritul în funcție. Reamintim că la Pitești, PNL și USR PLUS au majoritate. Totuși, conflictul mocnit de la liberali poate să pună în pericol această majoritate, cel puțin la votul pentru cele două posturi de viceprimar. În schimb, la USR PLUS este liniște și pace, Mihai Mihăilescu fiind propunerea acestora pentru postul de viceprimar al municipiului, chiar înainte de alegerile locale.
Rămâne de văzut când se va stabili ședința de CL Pitești pentru desemnarea viceprimarilor. Până atunci, jocul de culise continuă!
Conform Codului administrativ, viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. Exercitarea votului se face pe bază de buletine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local. În situația în care se aleg doi viceprimari, sunt declarați aleși candidații care au obținut votul majorității absolute. În această situație, consiliul local desemnează, prin hotărâre, care dintre cei doi viceprimari exercită primul calitatea de înlocuitor de drept al primarului.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea