Scandal la PNL Argeș! Ana Stan: „Decizia corectă este de dizolvare a Biroului Politic Județean”

Dezamăgirea a atins limitele maxime în PNL Argeș, după ce organizația județeană a obținut în jur de 18% dintre voturi la alegerile parlamentare. Notărița Ana Stan, consilier local liberal la Pitești și fost candidat pe lista PNL Argeș la Camera Deputaților, i-a cerut public, scurt și la obiect, demisia președintelui organizației județene, Adrian Miuțescu. „DEMISIA, domnule președinte Adrian Miuțescu! Ați reușit să îngropați PNL Argeș!”, a menționat Ana Stan, pe Facebook.
Întrebată de această postare, Ana Stan a precizat că-și menține declarația, concluzionând că: „Decizia corectă pentru Argeș este de dizolvare a Biroului Politic Județean, în urma unei analize a rezultatelor! Singura decizie de la București trebuie să vină!”, a concluzionat Ana Stan.

„Oamenii noi, de bună credință, au fost folosiți și marginalizați rapid”

PNL Argeș s-a clasat pe locul 37, pe țară, în privința rezultatelor obținute de organizațiile județene liberale la alegerile parlamentare. Pe subiectul rezultatelor dezamăgitoare obținute de PNL Argeș a comentat și Mihai Coteț, actual consilier local la Pitești. Acesta a făcut „câteva observații pe marginea unui eșec anunțat”:
„Așa cum la victorie ieșim în față și ne asumăm meritele, așa ar trebui să facem și în cazul înfrângerilor. Da, alegerile parlamentare au reprezentat o mare înfrângere pentru PNL Argeș și doar o analiză lucidă și sinceră, dublată de măsuri radicale, ar putea da șansa acestui partid să reprezinte o putere și în județul Brătienilor. Deocamdată, ca rezultate, ne aflăm printre ultimele județe!
Prima mare scuză după care se ascund toți cei care au nevoie de justificări, nu de adevăruri, este că cei care au stat acasă poartă vina acestui eșec. Da, mai bine de jumătate dintre argeșeni au stat acasă, dar nu ei sunt vinovați pentru scorul PNL. Bună parte dintre cei care au ales să nu iasă la vot au făcut-o nu pentru că nu înțeleg nimic din democrație, nu pentru că sunt cetățeni de mâna a doua, cum au insinuat unii, ci dintr-o mare LEHAMITE. Oferta de pe piața politică a lăsat de dorit. Compromisurile mult prea greu de digerat au umplut paharul. Criza de leadership s-a adâncit. Încrederea în vectorii de imagine scoși la înaintare pe criterii absolut bizare a tins spre zero. ,,Oricine va veni nu se va schimba nimic!” este replica multiplicată la infinit pe care am auzit-o în ultima perioadă. Nu e vina oamenilor că au ajuns la această concluzie, ci este rezultatul a mai bine de 30 de ani de lipsă de consecvență, de verticalitate, de principii, de profesionalism. Partidele vechi au continuat să facă aceleași lucruri pe care și le impută reciproc, iar cele noi s-au umplut rapid de ridicol. Oamenii noi, de bună credință, au fost folosiți și marginalizați rapid. Când vezi peste tot atâta impostură, nu are cum să nu ți se facă lehamite. Paharul a fost umplut și a dat pe dinafară dacă nici măcar impulsul de a da un vot negativ, de sancțiune, nu a mai fost suficient de puternic să scoată lumea din casă.
De ce aș vota PNL Argeș dacă tinde să se transforme într-un PSD? – a fost o altă mare întrebare venită din zona electoratului. Și el face numiri discutabile, se raportează sfidător nu doar față de cetățeni, ci și față de proprii membrii, nu-și respectă nici principiile și nici cuvântul dat. Și în PNL Argeș, personajele vii și vocile interesante au fost trase… pe dreapta, mediocritatea s-a coalizat și face legea. Tocmai de aceea oamenilor nu le-a fost greu să constate că partidele au fost confiscate la vârf de grupulețe care le sufocă și le refuză orice șansă de a deveni frecventabile și votabile”, a precizat Mihai Coteț.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea