Argeșean trimis în judecată! A vândut ilegal articole pirotehnice, timp de trei ani, din același loc

Mai bine mai târziu decât niciodată! Un argeșean a fost trimis în judecată, recent, de procurorii argeșeni pentru că a vândut ilegal articole pirotehnice. În ultimii trei ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, inculpatul s-a ales cu câte un dosar penal după ce a fost depistat de polițiști în timp ce comercializa articole pirotehnice, fără autorizație.
Dumitru S. își făcuse un obicei din a vinde artificii și petarde, fără drept, în zona Vivo Mall din Pitești. De fapt, argeșeanul a fost depistat în fapt de oamenii legii de mai multe ori între anii 2017-2019. Deși se alegea cu dosare penale, în următorul an se întorcea înapoi la locul faptei. În 2018 a fost depistat de jandarmi, timp de două zile consecutive, în același loc, comercializând ilegal articole pirotehnice. Anchetatorii arată următoarele:

„Faptele inculpatului SDA, constând în aceea că, în zilele de 30.12.2017, 29.12.2018, 30.12.2018 şi respectiv de 28.12.2019, a fost depistat de IJJ Argeş, în zona Vivo Mall din mun. Piteşti, jud. Argeş, oferind spre comercializare, articole pirotehnice cat. F2 şi F3 aflate in stare de funcţionare, neavând autorizaţie in sensul prevederilor Legii nr. 126/1995 R, bunuri pe care le-a achiziţionat din mun. Bucureşti, in perioada sărbătorilor de iarnă aferente anului 2017, întruneşte elementele constitutive a patru infracţiuni de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, fapte prev. și ped. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995 R, cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen”.
Oamenii legi au confiscat de la inculpat sute de articole pirotehnice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești la 1 octombrie 2020. Pe 18 noiembrie, instanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul și a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul S.D.A.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea