Dosarul grupului ce acționa prin metoda ”Accidentul” în fază finală, la Curtea de Apel Pitești

# Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro

Judecătorii  Tribunalului Argeș s-au pronunțat, pe 16 iulie 2019, în dosarul grupului infracțional organizat din Medgidia, care acţiona prin metoda „Accidentul”, în Pitești. Șase inculpați au înșelat prin această metodă mai mulți piteșteni. Victimele au picat în „plasa” escrocilor pe parcursul a trei zile, în 2018. Inculpații au acționat inclusiv în noaptea de Înviere.
Aceștia au obținut, în acest fel, peste 100.000 lei. În dosar s-au constituit ca părți vătămate șapte piteșteni. Pedepsele hotărâte de magistrații Secției penale au fost diverse, de la cele privative de libertate până la termene de supraveghere
În urma cercetărilor, s-a stabilit că acțiunea era controlată de o persoană care se afla încarcerată la Penitenciarul Tulcea. Leonte Chiriac este cel care care se ocupa de contactarea persoanelor vătămate. Acesta a fost condamnat în decembrie 2017 de Tribunalul Vrancea pentru fapte similare. Leonte Chiriac ispășește o pedeapsă cu închisoare la Penitenciarul Tulcea. Cu toate acestea, el reușea să coordoneze din pușcărie, cu ajutorul fiului său de 18 ani, grupuri infracționale specializate în înșelătorii. Metoda „Accidentul” la care apelau inculpații era una simplă, având rolul de a induce unor persoane vârstnice că fiii sau fiicele lor au produs accidente rutiere și sunt necesare sume mari de bani pentru ca presupusele victime să ajungă la o înțelegere cu ei. Leonte Chiriac era cel care racola și instruia persoane minore pentru a lua parte la acțiunea „Accidentul”, rolul său fiind preluat și de fiul lui. Leonte Chiriac a fost condamnat în această speță la 3 ani închisoare. Această pedeapsă a fost adăugată la alta de 19 ani şi 2 luni închisoare (aplicată prin sentința penală  nr. 172/08.12.2017 a Tribunalului Vrancea, definitivă la data de 04.01.2018) inculpatul urmând să execute în total 22 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie.

Printre păgubiți se află mama senatoarei Cristina Stocheci, care a primit, în primă instanță,  daune materiale de 10.000 lei

Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de 20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro. În rechizitoriul procurorilor, se arată că în noaptea dintre 6 spre 7 aprilie 2018, au avut loc patru cazuri de înșelătorie sesizate la poliție, dintre care trei dintre ele au fost săvârșite între orele 2.00 - 6.00 dimineața.„Mamă, am lovit o femeie, iar aceasta se află la spital! Am nevoie de bani!”, așa implorau  ajutor escrocii. Imediat după ce victimele picau în plasa inculpaților, acestea erau contactate de un presupus avocat al copiilor lor, care le dădea mai multe detalii privind modul în care s-a produs accidentul și cum să le ofere bani victimelor pentru a renunța la acțiunea penală. Cel mai mare prejudiciu produs unei familii din Pitești, în acest dosar, a fost de  20.000 lei, 400 de dolari și 20 de euro.
Printre păgubiți, mama senatoarei Cristina Stocheci, ce a primi daune materiale de 10.000 lei. De asemenea, familia din Pitești ce a fost păguită cu 20.000 de lei, 400 de dolari și 20 de euro, își va primi banii de la inculpații din dosar. Mai trebuie menționat că dosarul s-a judecat la Tribunalul Argeș în primă instanță.

Doar trei dintre cei șapte inculpați au făcut apel

Nemulțumiți, probabil, de anii de pușcărie și/sau încercare primiți, trei dintre inculpații au formulat apel. Acesta a avut un prim termen pe data de 26 octombrie, la Curtea de Apel Pitești.  Culmea, ceilalți patru inculpați, în primă instanță, se regăsesc acum pe lista pârâților, alături de cei păgubiți.
La ultimul termen din acest an, cel din 15 decembrie, instanța ”Admite cererea de amânare a cauzei formulată de avocat Florentin Gheorghe-Sorescu şi acordă un ultim termen de judecată în vederea audierii inculpatului Nicolae Dragoş, precum şi pentru a da posibilitatea prezentării în faţa instanţei a domnului avocat Marius Mocanu, apărătorul ales al inculpatului Memiş Daniel Serhan. Pune în vedere apelantului-inculpat Nicolae Dragoş, prin apărător ales, să-şi ia toate măsurile necesare pentru a se întoarce în ţară într-un timp util astfel încât să parcurgă inclusiv carantina şi să poată fi prezent în faţa instanţei. Menţine delegaţia apărătorului din oficiu Ioana Teodora Babici, urmând ca aceasta să se prezinte şi la următorul termen de judecată pentru a asigura asistenţa juridică a intimatului-inculpat Memiş Daniel Serhan. Amână judecarea cauzei la data de 14 ianuarie 2021, pentru când se citează inculpaţii deţinuţi, la locurile de încarcerare, precum şi părţile care nu au termen în cunoştinţă, la adresele de domiciliu cunoscute.”
Următorul termen și, poate, ultimul va fi pe 14 ianuarie 2021.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea