După ce a fost grav afectată de pesta porcină, Danbred intră în grupul Premium Porc

Fuziune pe piața fermelor de animale din România! Grupul de ferme DanBred, din comuna argeșeană Slobozia, a anunțat că va fuziona cu o firma românească, cu capital danez, Premium Porc. Anunțul a fost făcut chiar de managerul grupului, Ionel Chiriac, care a spus că s-a luat această decizie din cauza crizei generate atât de pesta porcină cât și pandemia de COVID-19.

”Ne asociem cu o altă firmă românească, tot cu patronat danez. Suntem în niște negocieri, în proces de fuziune. Nu s-a concretizat, suntem în niște discuții. Cauza acestei decizii este că ne asociem cu o altă firmă românească, tot cu patronat danez, mai mare, în care să avem o putere economică mai mare în condițiile acestea de criză, determinate atât de COVID, cât și de pesta porcină africană. Premium Porc este firma. Vom intra în grupul lor”, a precizat Ionel Chiriac, managerul grupului DanBred.
Pesta porcină a făcut ravagii la fermele grupului DanBred: la S.C. Agroconsulting Chiriac SRL: porci uciși - 20.025 și porci morți - 203; la S.C. Agroprod Benta Nicu SRL Slobozia: porci uciși - 9.141 și porci morți - 7; la S.C. Danbred SRL Slobozia: porci uciși - 47.226 și porci morți - 733.  Conform DSVSA Argeș, grupul de ferme DanBred a primit, în total, despăgubiri de peste 67,44 milioane lei pentru animalele omorâte, după cum urmează: S.C. Agroconsulting Chiriac SRL și S.C. Agroprod Benta Nicu SRL Slobozia - despăgubiri în valoare totală de 21.348.092,84 lei, iar S.C. Danbred SRL Slobozia - 46.093.702 lei.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea