A fost aprobat noul Plan Urbanistic al orașului Mioveni

# Ion Georgescu: „Fără motive plauzibile sau explicații pertinente, consilierii PNL și USR-PLUS au refuzat să aprobe PUG-ul”

Consiliul Local Mioveni a aprobat noul Plan Urbanistic al Orașului. Noua documentație se poate descărca și analiza accesând site-ul primăriei. Odată aprobat de către Consiliul Local al orasului MIOVENI, Planul Urbanistic General constituie documentaţia de bază pentru elaborarea şi corelarea politicilor locale de dezvoltare şi pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire.  Totodată, Planul Urbanistic General, va condiţiona aprobarea de către Consiliul Local Mioveni a documentaţiilor PUZ, PUD.

 

Documentatia care stă la baza noului PUG a avut drept scop stabilirea obiectivelor, directiilor principale de actiune si măsurilor de dezvoltare a localitatii pentru o perioada de 7-10 ani pe baza analizei multicriteriale a situatiei existente si a strategiei de dezvoltare macroteritoriale.  Planul Urbanistic General este un instrument operational al politicii de dezvoltare adoptată de administratia locală și care are ca scop stabilirea obiectivelor, acţiunilor şi măsurilor de dezvoltare urbanistică a Orașului MIOVENI şi asigurarea prin reglementări specifice a condiţiilor necesare pentru realizarea acestora, având în vedere atât etape de valabilitate de 7-10 ani, cât şi protejarea şanselor favorabile de dezvoltare în perspectiva largă a anului 2025.

 

Consilierii PNL și USR-PLUS din Mioveni au refuzat să aprobe PUG-ul orașului!

„Fără motive sau explicații, consilierii PNL și USR-PLUS din Mioveni au refuzat să aprobe PUG-ul orașului! Deși este un element de interes strategic, extrem de important din punct de vedere al actului administrativ, se pare că pentru colegii consilieri, reprezentanți ai PNL și USR-PLUS interesul partidului primează în fața interesului cetățenilor. Astfel nu se poate explica gestul lor și refuzul de a vota Planul Urbanistic General - cel care constituie documentaţia de bază pentru elaborarea şi corelarea politicilor locale de dezvoltare, pentru eliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire și care are drept scop stabilirea obiectivelor, direcțiilor principale de acțiune și măsurilor de dezvoltare a orașului pentru o perioadă de 10 ani. De dragul unei autointitulate opoziție, fără motive plauzibile sau explicații pertinente, consilierii PNL și USR-PLUS au refuzat să aprobe PUG-ul orașului, act politic care nu trebuie să rămână netaxat de cetățenii care le-au acordat votul de încredere. Încă de la constituirea noului Consiliu Local am afirmat că acțiunile politice trebuie să se delimiteze de cele administrative, iar deciziile pe care le vom lua ca reprezentanți ai orașului vor fi doar în interesul comunității, de comun acord și transparent.
Indiferent de culoarea politică, votul cetățenilor este cel care ne-a propulast drept vectori ai interesului comunității din punct de vedere administrativ, iar dezvoltarea și progresul se pot realiza, democratic, doar ca echipă de 19 consilieri, nu individual sau grup de interese”, a precizat primarul Ion Georgescu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea