Primarul Pendiuc ar prefera eutanasierea câinilor fără stăpân

# Tudor Pendiuc: „Legea prevede două posibilităţi: sterilizarea sau eutanasierea. Se vor colecta câinii fără stăpân într-o biobază timp de 30 de zile. Dacă nu-i adoptă nimeni timp de 30 de zile, se trece la eutanasiere. Sterilizarea nu este cea mai eficientă soluţie...” # Tudor Pendiuc: „După promulgarea legii de către preşedintele Băsescu şi după apariţia ei în Monitorul Oficial, voi începe acţiunea de consultare a populaţiei.”

La ultima conferinţă de presă care a avut loc la Primăria Piteşti, primarul Tudor Pendiuc a enumerat o serie de investiţii importante care au fost finalizate cu succes în oraşul nostru: 1. amenajarea unui balon (dom) gonflabil pe terenul de tenis din zona Prundu, o investiţie în valoare de 2 miliarde de lei; 2. extinderea, mansardarea şi consolidarea unei grădiniţe la Şcoala nr. 2: extinderea şi mansardarea a costat 7 miliarde de lei, iar consolidarea a costat 5 miliarde de lei. Principala sursă de finanţare pentru construirea acestei grădiniţe a reprezentat-o bugetul local şi numai o mică parte au venit de la Guvern; 3. construirea unui adăpost de urgenţă pe timp de noapte care va fi dat spre folosinţă începând cu 1 ianuare. Acest adăpost este asemănător cu cel din Găvana (de lângă Secţia de Poliţie), şi are un număr de 15 locuri disponibile.

Primarul Pendiuc ne-a mai furnizat o veste „bună”, mai ales pentru dânsul. În perioada 28-29 noiembrie, la Bruxelles, va avea loc Comitetul regiunilor. Pe 28 noiembrie se va reuni Comisia Regională pe Resurse Naturale, Agricultură şi Pescuit, iar pe 29 noiembrie, primarul nostru va modera un seminar organizat de Comitetul European al Municipalităţilor şi al Regiunilor. Acest seminar doreşte să realizeze atât o analiză a regulamentului necesar în aplicarea fondurilor europene, pe care-l gestionează Comisia europeană, cât şi o analiză a strategiei de dezvoltare corelate cu fondurile europene. În acest punct, Pendiuc o să propună ca aceste fonduri să nu mai vină prin Minister, ci să vină direct pe linia autorităţilor locale. În fine, în legătură cu acest seminar, o să mai fie disputată şi arzătoarea problemă a regionalizării, care a încins cam inutil spiritele luminate ale judeţului nostru. Astfel, perspectiva regionalizării o să fie abordată nu prin prisma valorificării experienţelor de regionalizare pe care le-au trăit partenerii noştri din Uniunea Europeană, ci prin valorificarea experienţelor bune şi îndepărtarea punctelor slabe ale regionalizării.
În finalul conferinţei, Pendiuc a vorbit frontal despre aprobarea legii câinilor fără stăpân. „Această lege a trecut cu două voturi peste. Trebuia să intrăm odată în linie dreaptă. Acum, după ce a fost aprobată legea, obligaţia autorităţilor locale este de a organiza serviciile de ecarisaj. Avem însă o problemă a personalului necesar pentru ecarisaj. Eutanasierea este ultima măsură, dar este o măsură. Legea aprobată nu este legea eutanasierii. Legea prevede două posibilităţi: sterilizarea sau eutanasierea. Se vor colecta câinii fără stăpân într-o biobază timp de 30 de zile. Dacă nu-i adoptă nimeni timp de 30 de zile, se trece la eutanasiere. Legea lasă la latitudinea comunităţii să decidă cum este mai bine. Se vor realiza sondaje de opinie sau vor fi organizate adunări cetăţeneşti prin care să fie consultată populaţia. Eu, personal, sunt pentru rezolvarea problemei şi nu neapărat pentru eutanasiere. Sterilizarea nu este cea mai eficientă soluţie. Câinii care vor fi adoptaţi vor avea cipuri în urechi. Acţiunea de implantare a cipurilor este necesară pentru a şti cine a luat câinele, cine are grijă de el şi cum are grijă de el. În condiţiile în care cel care a adoptat un câine nu are grijă de el sau îi dă drumul înapoi pe stradă, acesta va fi sancţionat aspru. Se va face un inventar al tuturor câinilor prin cipare pentru a avea o evidenţă foarte clară. După promulgarea legii de către preşedintele Băsescu şi după apariţia ei în Monitorul Oficial, voi începe acţiunea de consultare a populaţiei.”
Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea