CJSU a aprobat paisprezece centre de vaccinare împotriva COVID-19 în Argeș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat centrele de vaccinare pentru campania de imunizare a populației din județul Argeș împotriva COVID-19, prin Hotărârea nr. 62/0912.2020, în Argeș acestea fiind în număr de paisprezece, dintre care trei în municipiul Pitești..
Hotărârea mai sus menționată stabilește și anumite măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în județul Argeș

 

Vaccinurile vor sosi în România în perioada 26-31 decembrie 2020, potrivit Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, centrul naţional de primire şi stocare al dozelor de vaccin este Institutul Naţional de CercetareDezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti.
Iată care sunt primele 10 spitale din țară ce vor primi vaccinul
„Dozele de vaccin alocate primei tranşe vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unităţi medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARSCoV-2”, spun reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică citați de mediafax.ro

Astfel, primele doze de vaccin ajung la:
1. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“
3. Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş“ (inclusiv secţia externă modulară Pipera)
4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
5. Constanţa - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ Craiova
7. Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
8. Maramureş – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”
9. Baia Mare Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş“, Timişoara (inclusiv secţia exterioară a acestui spital – secţia clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea