Dosarul ”Publitrans”, amânat de trei ori consecutiv la Curtea de Apel București

Pe data de 22 septembrie, a început apelul în dosarul ”Publitrans”, la Curtea de Apel București. Este un proces de ”totul sau nimic” pentru 10 dintre inculpați, care au primit, pe fond, pedepse cu executare, cuprinse între 4 ani și 6 luni și 8 ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a fost primită de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Reamintim că, pe 12 februarie,  Pendiuc, a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare.

Și fiica acestuia, Emanuela (Ema) Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. De condamnare nu au scăpat nici Valentin Vișoiu - 7 ani și 8 luni închisoare, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi – 6 ani închisoare. Și ceilalți inculpați din dosar au fost condamnați, după cum urmează: trei directori din cadrul Publitrans  - Robert Roman - 4 ani si 6 luni de inchisoare; Manuel Rotaru - 5 ani si 6 luni de inchisoare; Emilia Berinde - 5 ani si 6 luni de inchisoare. Emilian Nechita, director executiv al Directiei Tehnice din cadrul Primariei Pitesti, a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare. Corina Ivan Lucia, angajata la Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice, a fost condamnata la 4 ani si 6 luni de inchisoare. Alte trei persoane (Doru Alexandru Petriea, Mihai Petriea și Carmen Lis - fosta secretară a lui Tudor Pendiuc) au fost condamnate la amenzi penale cu sume intre 9.600 de lei si 30.000 de lei. Inculpații au fost obligați la plata unui prejudiciu de peste 23 de milioane de lei.

 

Lipsă apărare, pregătirea apărării, lipsă apărare!...

Procesul de pe rolul Curții de Apel București a împlinit, deja, trei termene. La primul, în 22 septembrie, cauza a fost amânată pentru ”lipsă apărare”. La al doilea termen, pe 20 octombrie, cauza a fost prelungită pentru ”pregătirea apărării”. În fine, la ultimul termen de anul acesta, pe 17 noiembrie, procesul a fost amânat pentru... ”lipsă apărare”. Următoarea întâlnire este programată pentru data de 12 ianuarie 2021.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea