Fostul deputat PSD Mircea Drăghici a formulat apel la condamnarea de 5 ani de închisoare

# Aceasta se va judeca tot la Înalta Curte de Casație și Justiție

Deputatul Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, a fost condamnat, pe 15 octombrie, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor primate de PSD. Decizia nu este definitivă. Drăghici a fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, dar și pentru delapidare.

Magistrații ÎCCJ l-au condamnat pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.
De asemenea, Drăghici a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.
Fostul demnitar al PSD a formulat apel, în data de 15 octombrie. Se pare că nici procurorii DNA nu au fost mulțumiți de rezultat, întrucât, a doua zi, pe 16 octombrie, au formula și ei apel. Încă nu a fost stabilit un prim termen pentru process.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea