Peste 20 de mii lei pe an - suma câștigată de Cătălin Rădulescu ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție

# Sumele câștigate ca Luptător cu Rol Determinant la Revoluție apar în ultimele sale declarații de avere # „Am fost arestat și bătut în sediul securității cu bestialitate la mâini și picioare două zile și două nopți ! Și pentru ce…”, susține fostul deputat # Scorul electoral obținut cu Partidul Ecologist, în Argeș, de numai 1%, l-a trimis acasă pe fostul chestor al Camerei Deputaților

Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de fostul deputat argeșean Cătălin Rădulescu și mai mulți membri ai Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant. Rădulescu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații în formă continuată.

 

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:
RĂDULESCU CĂTĂLIN MARIAN, la data faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite,
- fals în declarații în formă continuată,
SANDA ADRIAN, la data faptei secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (S.S.P.R.) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant
TĂNASE CORINA DENISA, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,
CECHI CRISTINA VALENTINA, la data faptei membru al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant,
fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.
În ordonanța procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
Suspecții Sanda Adrian, Tănase Corina Denisa și Cechi Cristina Valentina, în calitățile menționate mai sus, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, ar fi acordat, în cursul anului 2016,  titlul de “Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”  suspectului Rădulescu Cătălin Marian, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până în data de 22 decembrie 1989, ora 12:10 – ora fugii dictatorului Nicolae Ceaușescu.
Titlul menționat mai sus se acordă în baza prevederilor Legii nr. 341/2004, cu modificările ulterioare, privind recunoștința pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989, pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987 şi pentru revolta muncitorească anticomunistă din Valea Jiului – Lupeni – august 1977.
Concret, membrii comisiei ar fi admis cererea formulată de suspectul Rădulescu Cătălin Marian și ar fi constatat îndeplinirea condițiilor legale pentru acordarea titlului de Luptător cu Rol Determinant doar pe baza a două declarații (din 2015 și 2016) în care acesta ar fi precizat aspecte neconforme cu realitatea cu privire la activitatea sa revoluționară în orașele Timișoara și București în perioada 16-21 decembrie 1989. Declarațiile respective ar fi contrazise în mod evident de documentele existente la dosarul administrativ al acestuia, existent la S.S.P.R., din care ar rezulta că suspectul a desfășurat activitate revoluționară doar în orașul Pitești, începând cu data de 22 decembrie 1989, după fuga dictatorului, nicidecum în orașele Timișoara și București.
Urmare a acestor demersuri, suspectului Rădulescu Marian Cătălin i-a fost acordat, prin decret prezidențial, titlul de “Luptător cu Rol Determinant”, cu consecința obținerii în mod necuvenit de către acesta a unei indemnizații de gratitudine în valoare de 2.020 lei/lunar începând cu data de 01.01.2015, în total 143.420 lei. Suspecților li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală în zilele de 14 și 15 decembrie 2020. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul DNA.  

Cătălin Rădulescu - unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea și susținător al aministiei și grațierii - a fost exclus din PSD în 1 septembrie, după ce a lipsit de la şedinţa de plen a Parlamentului în care trebuia să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. În octombrie, Rădulescu a anunțat că s-a înscris în Partidul Ecologist. Fostul chestor al Camerei Deputaților a și candidat, pentru un nou mandat, pe listele verzilor, însă scorul electoral, de numai 1%,  l-a trimis direct acasă.

 

Cătălin Rădulescu: ”… am fost arestat și bătut în sediul securității cu bestialitate la mâini și picioare două zile și două nopți! Și pentru ce…”

Cătălin Rădulescu a replicat pe contul său de Facebook: ”Nu mai cred demult în coincidențe, și sigur ”nu poate fi“o coincidenta ca in urma cu o zi s-a votat in parlament legea mea , privind modificarea și completarea Legii 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, singura lege prin care după 30 de ani, statul roman poate recupera sumele de bani de la evazionisti, in loc sa ii bage in pușcărie și sa nu recupereze nimic! … Nu stimată mass-medie, nu a fost nicio știre, sunteți în urmă cu informațiile, această hărțuire a unor revoluționari patrioți durează de 5 ani… Și pentru ca nu mai accept sa fiu făcut de nimeni in diferite feluri, vreau sa transmit atât mass mediei cât și celor care ma cunosc următoarele: de la Dan Iosif, la Codrin Stefanescu, de la Romeo Raicu la Radu Szilaghi, de la Cazimir Ionescu la Nicolae Dide, de la Dan Curiban la Petrică Balint, de la Adi Sanda la Gelu Voican Voiculescu și de la Nicolae Seceleanu  Pop Mihai Doru, Cornel Burdulea, Eugen Răducu, Adriana Drugulescu, Iulia Stark, Nicolae Decebal, Gheorghe Druta, Ion Eftimie, Ion Vasilca, Cristi Iliescu sau Nicu Mavrodin, revoluționari din București, Timișoara, Constanta, Târgoviște, Pitești ma cunosc toti din 89 și 90 și toti pot spune dacă sunt sau nu revoluționar! Mi-am riscat viața la 27 de ani ca tânăr medic in 89, așa cum mi-am riscat-o și in 86 la Timișoara, când am refuzat sa ies la mitingul de susținere a lui Ceaușescu și am incitat și colegii mei de facultate și am fost arestat și bătut in sediul securitatii cu bestialitate la mâini și picioare doua zile și doua nopți! Și pentru ce, ca după 30 de ani, niște denunțatori securiști sa ne hărțuiască ani de zile iar procurorii, fii de securiști sa ne ancheteze? Mă voi bate pentru dreptatea mea așa cum m-am bătut din 2013 împotriva abuzurilor statului paralel, și am făcut doua inițiative legislative: Crearea Siij și Raspunderea Magistraților! Iar “vulturilor“ care își freacă mâinile că în sfârșit Cătălin Rădulescu, a fost găsit cu ceva, le spun atât: nu îmi e frică decât de Dumnezeu și în fața lui stau drept!
Dep Dr Cătălin Marian Rădulescu”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea