Maria Dinu - favorită pentru a deveni administrator public al comunei Drăganu

De la sfârșitul lunii octombrie 2020, odată cu preluarea de către Ion Mînzînă a funcției de președinte al Consiliului Județean Argeș,  Maria Dinu nu mai este administratorul public al județului.   Fosta consilieră a lui Constantin Nicolescu pare că și-a găsit rapid un nou loc de muncă. Tot ca administrator public, dar nu al CJ Argeș, ci al comunei Drăganu.

Primarul de la Drăganu, despre posibila colaborare cu Maria Dinu: „E o variantă!”

Claudiu Lucian Stan, primarul PSD din Drăganu, pregătește terenul, în acest sfârșit de an, pentru ca Maria Dinu să ajungă noul administrator public al comunei. Se pregătește modificarea organigramei și trecerea ei prin Consiliul Local pentru ca numirea să se facă legal.

„Deocamdată nu s-a hotărât. Suntem în discuții.  Nu am stabilit încă cine va fi”, a precizat edilul de la Drăganu. Întrebat dacă Maria Dinu va fi primul administrator public al comunei, primarul Claudiu Lucian Stan a precizat următoarele: „Posibil. E o variantă! Administrator public va fi o persoană cu experiență, care să mă ajute să dezvolt comuna!”.
Am încercat să-i luăm un punct de vedere despre acest subiect și Mariei Dinu, dar aceasta nu ne-a răspuns la telefon.
Administratorul Public este o funcţie din cadrul structurii organizatorice a primăriei şi se subordonează direct primarului. Colaborează cu toate compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Rolul său rezultă din coordonarea de programe, proiecte şi activităţi menite să accelereze modernizarea administraţiei şi serviciilor publice, cu scopul de a creşte calitatea actului administrativ şi a serviciilor publice furnizate cetăţeanului. Dacă va ajunge noul administrator public al comunei Drăganu, printre atribuțiile pe care Maria Dinu le va avea de îndeplinit enumerăm:
- atragerea de fonduri extrabugetare in vederea atingerii obiectivelor propuse în strategia de dezvoltare a comunei;
- elaborarea de politici şi strategii noi în domeniul dezvoltării serviciilor publice comunitare de interes local sau a unor servicii din aparatul de specialitate al primarului;
- coordonarea aparatului de specialitate a primarului în lipsa primarului şi a viceprimarului;
- dezvoltarea de parteneriate cu unităţi administrativ-teritoriale din alte state;
- asigură consilierea primarului pe probleme specific etc.

 

Noul administrator public al CJ Argeș va fi stabilit în ianuarie 2021

În schimb, la Consiliul Județean Argeș,  în locul Mariei Dinu nu a fost numit încă nimeni pe postul de administrator public. Deși pleca ca mare favorit,  economistul Nicolae Tudose, directorul general de la SEDC Mioveni, încă nu a fost numit în funcție. Conform surselor noastre, noul administrator public al CJ Argeș  urmează să fie stabilit abia anul viitor, în ianuarie. Aceleași surse vorbesc de faptul că pe lista lui Mînzînă s-ar regăsi mai multe nume, pe lângă cel al lui Nicolae Tudose.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea