Iată că stăm și noi bine la ceva! Argeșul, campionul covrigăriilor din țară, după București!

Numărul de simigerii, covrigării şi gogoşerii din România a crescut de peste şase ori din 2009 până în prezent, ajungând la aproape 3.800 de astfel de unităţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională Sani-tar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Afacerile cu covrigi sau produse de patiserie sunt unele dintre cele mai rezistente în perioade de criză. Avantajul lor este că produsele se vând tot timpul anului, amplasarea locaţiei într-un loc cât de cât circulat înlocuieşte investiţiile în marketing şi publicitate, iar preţul lor foarte mic atrage şi un număr mare de clienţi, vânzările de covrigi, cel puţin, fiind în număr de câteva mii de bucăţi pe zi, spun specialiştii din domeniu.

Cele mai multe simigerii, covrigării, gogoşerii se află în Bucureşti, în număr de 722, apoi în Argeş (306), urmate de judeţul Arad (277). În Capitală, anul trecut şi în acest an au fost deschise peste 70 de unităţi noi, jumătate des-chizându-şi ferestrele în 2020, în pofida pandemiei de COVID-19 (sursa: www.zf.ro).
În primele zece judeţe din ţară sunt 2.657 de simigerii, covrigării, gogoşerii, adică 70% din numărul total de unităţi din ţară.
Astfel, datele arată că cei mai „flămânzi“ oameni se află în Bucureşti, în Muntenia, în Banat şi în centrul ţării, cele mai puţine fiind în zona Moldovei, în judeţe ca Galaţi, Botoşani sau Iaşi.
Vânzarea de covrigi din județ ar fi trebuit să crească spectaculos în Ajunul Crăciunului, fiind oferiți pentru a întâmpina colindătorii. Cum însă ne tot colindă COVIDUL, covrigii au cam rămas nevânduți…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea