Tribunalul Argeș a dezvoltat o nouă aplicație de management electronic al dosarelor

Urmare a efortului constant al specialiștilor IT pentru dezvoltarea informatică a Tribunalului Argeș, în acord cu Recomandarea nr. 51 din Raportul Comisiei privind progresele înregistrate în România în cadrul Mecanismului de cooperare și verificare, în scopul prevenirii răspândirii în rândul populației a infecțiilor cu Coronavirus (COVID-19) și pentru a veni în sprijinul justițiabililor, Tribunalul Argeș  a dezvoltat  o nouă aplicație de management electronic al dosarelor aflate pe rolul instanțelor, prin care sunt asigurate instrumentele necesare administrării electronice a dosarelor aflate pe rol, atât la nivelul justițiabililor, cât și la nivelul instanțelor, avocaților, profesiilor juridice conexe sau oricăror alți actori implicați în proces.

Prin adresa nr. 390/03.12.2020, Tribunalul Argeş a încunoștințat Ministerul Justiției despre dezvoltarea acestei aplicații de management electronic al dosarelor, pentru demararea demersurilor administrative pentru implementarea unei scheme de pilotare și, în urma analizării rezultatelor, implementarea aplicației la nivel național. Totodată, la data de 23.12.2020, aplicația a fost prezentată Curții de Apel Pitești, pentru a putea fi utilizată și de către instanțele din raza de competență a Tribunalului Argeș.
„Principalele funcționalități ale aplicației sunt: citarea și comunicarea electronică a actelor de procedură, trimiterea și vizualizarea de documente de pe orice dispozitiv conectat la internet, atât la nivelul instanțelor către justițiabili, cât și de la nivelul justițiabililor către instanțe, semnarea electronică a tuturor comunicărilor, vizualizarea on-line a informațiilor privind dosarele aflate pe rol (lista părților și participanților, lista ședințelor), transmiterea de notificări, în timp real, direct pe telefonul mobil, acordarea de permisiuni în cadrul dosarului sau transmiterea electronică de înscrisuri din dosare către terți.
Aplicația urmează să fie disponibilă gratuit, neavând asociate în sarcina justițiabililor costuri suplimentare, fiind disponibilă pentru toate cauzele aflate pe rolul oricărei instanțe, indiferent de gradul de jurisdicție sau stadiu procesual, pentru cauzele care vizează toate materiile non-penale, fiind interconectată cu sistemul ECRIS.
Având în vedere faptul că Tribunalul Argeș a dezvoltat aplicații care facilitează accesul la propriul dosar, justițiabililor și reprezentanților acestora li se recomandă să utilizeze aplicaţia privind programarea on-line la Arhivă și Registratură - http://213.177.22.10:8888, evitând deplasarea la sediul instanței”, se arată într-un comunicat de presă emis de Tribunalul Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea