Ion Cîrstoiu: „Organizarea unui referendum pe tema regionalizării este un nonsens”

# Ion Cîrstoiu, subprefect de Argeş: „Problema organizării unui referendum pe tema regionalizării este un nonsens, din moment ce nu se ştie încă dacă avem sau nu regionalizare.” # Ion Cîrstoiu, subprefect de Argeş: „Deşi există o dorinţă şi o voinţă politică, trebuie să existe o majoritate pentru a aproba acest lucru.” La ultima conferinţă de presă care a avut loc la Prefectură, subprefectul de Argeş, Ion Cîrstoiu, a dezvăluit faptul că organizarea unui referendum în judeţul Argeş pe tema regionalizării nu are nicio o logică, din moment ce nu este stabilit încă faptul că regionalizarea se va implementa la nivel naţional. „Ca să se organizeze un referendum,  trebuie să ai o temă bine stabilită. Problema organizării unui referendum pe tema regionalizării este un nonsens, din moment ce nu se ştie încă dacă avem sau nu regionalizare. Un referendum are loc atunci când trebuie să se afle dorinţa sau voinţa populaţiei dintr-un anumit teritoriu cu privire la o anumită problemă. În momentul în care ai un anumit obiectiv şi acel obiectiv necesită consultarea voinţei populare, atunci organizarea unui referendum este necesară. Problema regionalizării este încă la nivel de discuţie, la fel şi problema unui referendum pe această temă. Deşi există o dorinţă şi o voinţă politică din partea unei părţi a eşichierului politic pentru a organiza un referendum pe tema regionalizării, trebuie să existe o majoritate pentru a aproba acest lucru. Din moment ce nu este lansată o asemenea acţiune, atunci nu trebuie făcut un referendum doar de dragul de a face referendum. Oricum, chiar dacă se va face acest referendum, se va face degeaba, pentru că nu se obţine 50% +1. Cine poate să fie pentru desfiinţarea administraţiei locale?”
O altă problemă care-l macină pe subprefect este venirea iernii, în sensul că Argeşul este pregătit să facă faţă problemelor cauzate de zăpadă numai cu 70% dintre utilajele necesare deszăpezirii. „Acum vrei 2-3 săptămâni era o problemă cu materialul antiderapant, însă firma Argecom a rezolvat problema financiară. Important este să nu vină zăpada prea mare. Cum anul acesta toamna este foarte târzie, să sperăm că iarna va fi mai scurtă.”
Subprefectul ne-a mai oferit câteva predicţii cu privire la soarta rafinăriei Arpechim: „Arpechim-ul până la urmă va produce. Există un interes din partea unor firme ruseşti de a cumpăra această rafinărie. Rafinăria ar trebui să meargă fie sub OMV, fie sub alt patronaj. Nu se pune problema că nu sunt investitori, însă preţul pe care-l cere OMV-ul este mult prea mare. Nu putem să dăm pe Arpechim, cât am primi pe tot OMV-ul. OMV-ul poate să vândă rafinăria, însă trebuie să o facă la un preţ rezonabil. Suma pe care a cerut-o până acum OMV-ul pentru rafinărie i-a cam speriat pe toţi.”  Sabina DIACENCO

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea