Un nou magazin Lidl în Pitești. Investiție de 8,5 milioane de lei

Compania Lidl investește într-un nou proiect la Pitești, de data aceasta pe strada Depozitelor, acolo unde urmează să se construiască un centru comercial. Pe 4 decembrie 2020, Agenția pentru Protecția Mediului Argeș anunța publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Desființare construcții. Construire imobil parter cu funcțiunea de magazin retail, amenajare locuri de parcare la sol, amenajare incinta cu spații verzi plantate, alei carosabile și pietonale, împrejmuire teren, amplasare semnale publicitare, amplasare post trafo, branșare la utilități, organizare de șantier și amenajare accese auto și pietonale”.

 

Investiția urmează a fi realizată pe Strada Depozitelor, nr. 17, lângă societatea CNCD și la câţiva paşi de Parcul Lunca Argeşului.
Proiectul include o suprafață totală de 8.688 mp, pe care se află în prezent opt construcții, care urmează a fi demolate pentru realizarea noului centru comercial. În acest sens, Primăria Municipiului Pitești a emis deja Certificatul de Urbanism nr. 911/04.09.2020.
În memoriul de prezentare, depus la APM Argeș se menționează că „obiectul proiectului îl constituie amplasarea unei construcţii, cu funcţiunea de magazin pentru desfacerea mărfurilor alimentare şi nealimentare de uz casnic. Scopul investiţiei este acela de a asigura deservirea populaţiei rezidente în cartier cu produse de primă necesitate în condiţii de calitate sporite, precum şi acela de a salubriza şi îmbunătăţi considerabil aspectul urbanistic al zonei. Datorită poziției terenului, în apropierea unei zone de locuire, s-a considerat oportună diversificarea ofertei pentru potențialii cumpărători. Amplasarea, la artere de tranzit, a unui centru comercial cu mărfuri alimentare şi nealimentare de uz casnic este binevenită şi nu contravine funcţiunilor complementare admise”.  În același document, se menționează că valoarea investiției este de 8.509.196,00 lei, iar perioada de implementare propusă este de 12 luni. În urma proiectului vor fi realizate 118 locuri de parcare, în incinta centrului comercial.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea