Aproape 30.000 de teste COVID au fost făcute la Spitalul Mioveni

De la declanșarea stării de urgență și dotarea Laboratorului de Analize al Spitalului Mioveni cu echipamente de testare de tipul PCR și până la finalul anului 2020, la Mioveni au fost efectuate 28.948 de teste pentru depistarea infecției cu COVID, pentru un număr de 25.139 de persoane. Dintre cei declarați pozitivi cu noul coronavirus, aproximativ 1.000 de argeșeni au fost internați și tratați la secția Boli Infecțioase și secția ATI Covid de la Mioveni.

„În spatele fiecărui test negativ sau pozitiv de coronavirus se află un proces complex și o muncă titanică, realizată de o un mic grup de laboranți, medici epidemiologi și asistenți, care prelucrează zilnic sute de probe biologice. Fără testele care să confirme infecția cu noul coronavirus, medicii nu ar putea pune diagnosticul corect, iar pe pacienți, asta i-ar putea costa viața. Este o muncă meticuloasă, care presupune un efort considerabil mai mare decât în mod normal, condiții și proceduri de siguranță speciale - echipați din cap până în picioare cu un combinezon, mască de protecție, vizieră și mănuși.
Dacă în în prezent ritmul de lucru din laboratorul de testare COVID19 de la Mioveni se apropie de normalitate, în urmă cu câteva luni, aici se lucra la foc continuu, în ture și de câte 10-12 ore, fără pauză. Pentru efortul lor, pentru solidaritatea și înțelegerea de care au dat dovadă în această perioadă dificilă, transmit un sincer mulțumesc alături de respectul și considerația mea, întregii echipe de specialiști din cadrul Laboratorului de Analize al Spitalului Orășenesc Mioveni, precum și tuturor celor care au contribuit și au sprijinit această activitate”, a precizat primarul Ion Georgescu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea