Învățământul online - prelungit până în data de 8 februarie

Ordonanța de Urgență nr 2 din 2021 care completează articolul 38 din Legea 55/2020 a fost publicată pe 7 ianuarie în Monitorul Oficial. Actul normativ dă posibilitatea ministrului Educației să emită un ordin prin care să suspende cursurile din școli, în format fizic în perioada 11 ianuarie-8 februarie.
Actul normativ prevede următoarele:

“În perioada 11 ianuarie 2021 – 8 februarie 2021, prin excepție de la prevederile alin (1), în baza și sub rezerva analizei situației epidemiologice la nivel național realizate de Ministerul Sănătății împreună cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin ordin al ministrului Educației, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”.
În toate școlile, cursurile au fost suspendate fizic încă din 9 noiembrie. Elevii sunt acum în vacanța de iarnă, până pe 10 ianuarie. Pe 11 ianuarie,  după vacanța de iarnă, elevii vor reîncepe cursurile tot în format online,. În perioada 11-29 ianuarie elevii încheie Semestrul I, apoi urmează o vacanță de o săptămână. Semestrul II începe, potrivit calendarului anului școlar, pe 8 februarie.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, recent, că învățământul online va fi prelungit doar până pe 8 februarie, nu până la finalul anului școlar. „Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020. Am fost pus în fața unei situații: «Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021». Am refuzat acest lucru și am spus «Nu». Îl inițiem până în data de 8 februarie.”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o declarație la Antena 3.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea