Firmele nu sunt interesate de contractul privind reabilitarea Transfăgărășanului

Ministrul Transporturilor a fost interpelat de parlamentarul Dănuț Bica pe tema reabilitării şi modernizării DN7C  - Transfăgărăşan.  Fostul deputat argeșean, actual senator, a formulat o întrebare, pe 4 noiembrie 2020 privind  strategia actualizată a Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor cu privire la reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, respectiv etapele care au fost parcurse până în prezent și care sunt termenele prevăzute pentru realizarea lucrărilor.

La sfârșitul lunii noiembrie a venit și răspunsul ministrului, de atunci, Lucian Bode: „CNAIR SA în calitate de autoritate contractantă a inițiat procedura de licitație deschisă pentru atribuirea contractului având ca obiect: „Elaborare Expertiză Tehnică pentru Reabilitarea/Modernizarea DN 7C km 44+000 – km 117+000 (Transfăgărășan)” prin publicarea în SEAP a Anunțului de participare nr. CN1025425/19.10.2020”
De asemenea, în contract erau prezentate câteva date tehnice ale proiectului, precum obiectivul și scopul proiectului. „Prezentul contract are ca obiectiv adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare pentru ca circulația să fie deschisă tot timpul anului pe cât posibil sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada) prin adoptarea unor soluții tehnice crespiunzătoare.”, menționa fostul ministru Lucian Bode.
Accesând Sistemul Electronic de Achiziții Publice am constatat că la proiectul ”Elaborare Expertiză Tehnică pentru Reabilitarea/Modernizarea DN 7C km 44+000 – km 117 + 000” nu a fost depusă nicio ofertă, termenul limită fiind de mult depășit. Firmele nu par interesate de realizarea obiectivului. De menționat că valoarea totală estimată a contractului este de 1.421.451,65 lei, conform SEAP.

 

Două oferte pentru „Consolidare rambleu și refacere parte carosabilă pe DN 7C”

În schimb, două oferte au fost depuse pentru contractul privind „Consolidare rambleu și refacere parte carosabilă pe DN 7C km 86+550 – 86+560”, depus pe SEAP tot de CNAIR. Valoarea totală estimată a acestui contract este de 919.106,66 lei. Firmele interesate de acest contract sunt DACIA FABER S.R.L. și CROBO STONE SRL. Urmează să fie atribuit contractul, în perioada următoare.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea