Primăria Pitești a solicitat scoaterea din fondul forestier a suprafețelor necesare pentru Parcul Lunca Argeșului 2 și 3

La sfârșitul anului trecut, Primăria Pitești a depus la Agenția pentru Protecția Mediului  (APM) Argeș solicitări privind emiterea acordului de mediu pentru  „Scoaterea definitivă din fondul forestier național a unui teren în suprafață de 2,8282 ha în vederea realizării Parc Lunca Argeșului 3”, respectiv „Scoaterea din circuitul silvic a suprafetei de 0,9767 ha aferent obiectivului de investiții realizare Parc Lunca Argeșului 2”. Cele două proiecte sunt propuse pentru a fi implementate în Pitești, strada Depozitelor. În rapoartele semnate de primarul Cristian Gentea și depuse la APM Argeș sunt menționate următoarele.

 

 

Crearea Parcului Lunca Argeșului 2  contribuie la sporirea suprafețelor de spații verzi amenajate in municipiu cu aproximativ 8 ha. Scopul creării acestui parc este stoparea fenomenului de degradare a spațiului verde, creșterea calității peisajului, creșterea gradului de confort al locuitorilor etc. Valoarea investiției este de 8.025.034,66 lei (fără TVA). Perioada de implementare propusă este de 36 luni.
- Suprafață teren: 78.281 mp
- Suprafață parcări - 91 locuri de parcare și drum de acces: 2.543 mp
- Suprafață amenajata prin proiect: 75738 mp
- Suprafață spațiu verde amenajat (vegetație existentă, plantații copaci, arbuști, flori, gazon): 68.512,20 mp
- Suprafață construită (alei, piste biciclete, piațete, locuri de joacă, platforme foișoare, platforme toalete, platforme pentru jocurile de șah, zone de fitness, zona de skatepark, bănci): 7.223,80 mp.
Pentru Parcul Lunca Argeșului 3: Investiția are ca temă scoaterea definitivă din fondul forestier național a unui teren în suprafață de 2,8282 ha în vederea amenajării unui parc în scop recreațional, care să asigure tuturor cetățenilor condiții pentru mișcare în aer liber, în condiții de siguranță și amenajarea unor zone care să fie adevărate oaze de liniște, verdeață, care să ofere o priveliște relaxantă tuturor categoriilor de vârstă. Parcul contribuie la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor. Se urmărește stimularea petrecerii a cât mai mult timp în aer liber și promovarea mișcării și sportului în rândul tuturor categoriilor de vârstă.
- Suprafață teren: 237.467 mp
- Suprafață parcări - 352 locuri de parcare și drumuri de acces: 16.261 mp
- Suprafață amenajată prin proiect: 221.206 mp
- Suprafață spațiu verde amenajat: 209.184,90 mp
- Suprafață construită (alei, piste biciclete, piațete, locuri de joacă, platforme foișoare, platforme toalete, platforme pentru jocurile de șah, zone de fitness, turn de observație, pavilioane, bănci): 12021,10 mp
Crearea Parcului Lunca Argeșului 3 contribuie la sporirea suprafețelor de spații verzi amenajate în Pitești cu aproximativ 24 ha. Valoarea investiției este de 18.453.965,99 lei, fără TVA, iar perioada de implementare propusă este de 36 luni.
Până în acest moment, APM Argeș nu a emis acordul de mediu pentru cele două obiective.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea