Averile noilor parlamentari de Argeș

# Competiție de case uriașe, terenuri, apartamente și bijuterii scumpe

Alegerile parlamentare din decembrie 2020 au venit, atât la nivel național cât și la nivel local, cu surprize. PSD Argeș a reușit să scape de câțiva dinozauri politici și să vină în fața electoratului cu figuri noi. Cătălin Rădulescu a fost exclus din partid și a candidat din partea verzilor, însă scorul obținut, de 1 (și ceva)% l-a trimis direct pe marginea terenului politic pentru minim patru ani, probabil însă pentru totdeauna. Mircea Drăghici, urmărit penal, s-a retras singur. Gheorghe Marin,  Șerban Valeca și Radu Vasilică  nu au mai candidat nici ei, lăsând loc pentru câteva nume demne de urmărit. După cum este de urmărit și ascensiunea Simonei Bucura în partid, cea din urmă remarcându-se prin buna organizare a celor două rânduri de alegeri de anul trecut. La PNL s-au schimbat candidații, însă s-au schimbat numai între ei, deci nu s-a schimbat nimic. Golul de schimbare a permis, poate, apariția unor figuri politice noi, AUR reușind să bifeze, în Argeș, un deputat, iar USR un senator. Iată, mai jos, cum stau noile fețe publice la bani.

Ovidiu Puiu – profesorul bogat (nu distrat!)

Rectorul Universității Constantin Brâncoveanu, proaspăt senator PSD,  are o avere demnă de luat în seamă. Deține, la Ștefănești, o vilă de ”numai” 592 m.p., zeci de mii de lei și zeci de mii de euro în conturi. Ovidiu Puiu are, conform propriei declarații de avere, ceasuri în valoare de 60.000 euro și bijuterii de 20.000 euro. E clar că nu a intrat în politică pentru a se îmbogăți, mai ales că înregistrază, ca profesor universitar/rector/președinte al Consiliului de Administrație, venituri de peste 400.000 lei anual. La care se adaugă veniturile soției de aproape 100.000 lei. Adică, de la Universitatea Brâncoveanu, peste 100.000 de euro pe an pentru familia Puiu. De acum, veniturile vor fi completate cu cele de senator, dacă mai era nevoie de venituri...

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Cristina Stocheci – tace și le face

Fire discretă, senatorul PSD Cristina Stocheci este, deja, la al doilea mandat în Parlamentul României. Automat, în declarația de avere au apărut imobile noi. Familia doamne senator deține mai multe terenuri la Corbii Mari – Dâmbovița și la Moșoaia. Unul dobândit prin cumpărare, unul prin donație și celelalte prin moștenire. Și la case și apartamente stă foarte bine doamna senator, deținând trei apartamente la Pitești și o casă la Moșoaia, în zona de unde îi sunt părinții. Deține două autoturisme Renault – un Megane Sedan și un Talisman, bani în conturi, dar și datorii. Venituri serioase din Parlamentul României și de la Universitatea Pitești, unde este cadru didactic și șef de lucrări. Soțul este inginer și este și el bine plătit la o firmă particulară din Pitești.

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Remus Mihalcea – doctorul fără arginți

Declarația de avere a noului deputat PSD Remus Mihalcea este ca o foaie semnată în alb. Medicul nu are terenuri, case, mașini, bijuterii.  Ca manager al Spitalului Colentina a încasat, însă, 96.000 lei pe an. De la Spitalul Județean de Urgență Pitești a mai încasat încă 25.000 lei. Din colaborări și alte activități, subiectul nostru și-a completat veniturile cu aproape 25.000 lei.

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Aurel Bălășoiu – deputatul-primar PSD

Legendarul primar din Rociu, Aurel Bălășoiu, are o declarație de avere echilibrată. 38 de hectare de teren în comuna pe care a păstorit-o ani buni, o casă tot acolo, două mașini mici și un tractor. Veniturile familiei s-au compus din salariul de primar al comunei (funcție din care a și plecat pentru Parlamentul României) de 58.000 lei, la care se adaugă salariul de cadru didactic al soției și veniturile din  exploatarea terenurilor. Trebuie specificat că în anul 2020, Aurel Bălășoiu a câștigat două rânduri de alegeri: cele locale, reieșind, cu scor mare, primar la Rociu, apoi pe cele parlamentare. Un primar de la care argeșenii așteaptă multe. Ca deputat.

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Nicolae Pavelescu – liderul de sindicat bogat

Fostul șef al sindicatului de la Dacia, Nicolae Pavelescu, le dă o mare temă de gândire celor ce nu prea au avut ce scrie în declarația de avere. Pentru că a fost  sindicalist la Dacia, însă are avere de Mercedes... Trei terenuri, unul în Moșoaia, unul în Budeasa și unul în Ștefănești. Și nici nu am intrat în pâine. Argeșeanul nostru deținea o casă de doar 434 m.p. în Pitești dar și patru apartamente în București, spre sfârșitul anului trecut.  Declarația de avere a sindicalistului nostru bogat e completată de câteva conturi cu zeci bune de mii de euro dar și de zeci bune de mii de lei, împrumuturi. Veniturile din salarii, chirii și dividende ne arată o situație financiară de invidiat pentru actualul deputat PSD de Argeș.

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Simona Bucura Oprescu – banii din conturi acoperă datoriile

Poate mare surpriză a acestor alegeri a fost proaspăta șefă a Comisiei de Administrație din Camera Deputaților. Simona Bucura Oprescu s-a ocupat și a reușit, în Argeș, câștigarea alegerilor, atât la locale cât și la parlamentare. Mulți o văd ca pe o viitoare șefă de partid. Între timp, iată, este premiată pentru performanța politică în partid. La capitolul avere Simona Bucura Oprescu nu deține case și terenuri. Are, în schimb, două autoturisme BMW, un X1 și un X5. Datoriile sunt acoperite de sumele aflate în cont. Familia Oprescu are venituri solide, care vin de la Parlament, în cazul soției, sau de la șefia ITM și de la o universitate particulară, în cazul soțului.

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Nicolae Georgescu – deputatul profesor sau profesorul deputat?

Profesorul Nicolae Georgescu este la al doilea mandat de deputat din partea PSD Argeș. Deține trei terenuri, două în Costești și unul în Hunedoara, are casă în Costești și apartament în Pitești. Între proprietăți se deplasează cu un Mercedes din 2015. Are bani în conturi dar și rate la un împrumut scadent în 2023. Venituri serioase, de la Parlamentul României, de la Școala Gimnazială ”Tudor Vladimirescu”, completate de ale soției, de la Primăria Pitești. Soția încasează și ceva subvenție de la APIA, probabil pentru terenul din Costești care are 15.000 m.p.

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Daniel Constantin – argeșeanul PNL de București

Născut la Ștefănești, Daniel Constantin are un CV bogat: secretar de stat, ministru al agriculturii, director general APIA, președinte de partid etc. Prin Argeș doar din când în când; sperăm, acum, mai des. Cu averea stă bine, mai puțin banii aceia, celebri, pe care trebuie să îi dea lui Dan Voiculescu. Proaspătul deputat liberal are teren și casă la Corbeanca, lângă București, venituri de peste 100.000 lei ca ministru și deputat. Trebuie însă a restitui aproape 300.000 de euro fostului șef de la PC, profesorul Dan Voiculescu. O sumă serioasă...

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Dănuț Bica, senator PNL  – fără datorii

Aflat la cea de-a doua alegere în Parlamentul României, o dată deputat și o dată senator. Că așa a fost loc, însă e tot bine... Dănuț Bica, vecin de proprietăți, în Curtea de Argeș, cu șeful său de partid, Adrian Miuțescu, îndrăznește, în declarația de avere, să stea mai bine decât acesta.
Astfel, domnul Bica deține, în orașul Basarabilor, cinci terenuri și o vilă, respectiv un apartament în Pitești. Domnul senator are bănuți la bănci, fără datorii la nivelul declarației date la sfârșitul anului 2020.  Bănuții vin dinspre Parlamentul României, iar ai soției dinspre Ministerul Fondurilor Europene.

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Adrian Miuțescu - șeful de partid (PNL Argeș) autopremiat

Șeful PNL, Adrian Miuțescu, a avut atât de multă încredere că partidul său va câștiga, cu scor mare, alegerile din Argeș încât... s-a pus primul pe lista de candidați. Unii spun că s-a pus primul pentru a fi locomotivă, alții arată că locomotiva poate și să împingă, nu numai să tragă. Cei mai mulți spun că de frică și-a așternut locul călduț, însă noi nu luăm seama.
La avere, amatorul de romanțe de la Curtea de Argeș stă bine: patru terenuri în orașul Basarabilor, apartament și casă tot acolo. Venituri mai slăbuțe, semn că șeful PNL aștepta funcția ca pe pâinea caldă...

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Mircia Chelaru - generalul (în rezervă) de AUR

Pensionar din cardul M.Ap. N., generalul (r) Mircia Chelaru a venit, de la mare distanță, să candideze, fără rezerve, în Argeș, pentru formațiunea AUR. născut la Iași, proaspătul deputat de Argeș are un teren agricol la Roșiori de Vede, un apartament în Bragadiru, lângă București și două autoturisme, un Audi A6 și o Dacia Logan. Veniturile familiei sunt consistente, atât Mircia Chelaru cât și soția având pensii (primul de la Ministerul Apărării, ultima de la Ministerul de Interne) de peste 100.000 lei fiecare. Aur...

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Narcis Mircescu – senatorul USR surpriză

Deși din Argeș, nu multă lume a auzit de proaspătul senator (pe listele USR) Narcis Mircescu. Acesta deține, împreună cu soția, un teren intravilan în Pitești dar și un apartament. Declarația de avere are înregistrată, ca mașină, o Dacia Sandero din 2012. Probabil că autoturismul nu se va mai regăsi în următoarea declarație, însă, cine știe. Ceva bani prin conturi, nimic în exces, dar și un credit ipotecar de care trebuie să scape până în 2029. Venituri salariale în regulă. O ascensiune politică oarecum neașteptată, cam ca și a deputatului anterior. Așteptăm, de la cei doi, surprize plăcute!

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Ionuț Moșteanu – cu rulota în Parlamentul României

Ionuț Moșteanu este la al doilea mandat de parlamentar din partea USR. Interesant că nu deține, în acte, o mașină, însă are rulotă și nu una oarecare, ci o Bustner din 1997. Asadar, hai cu rulota la Parlament! Glumeam, desigur, mai ales că proaspăt realesul deputat deținea, la sfârșitul anului care tocmai a trecut, 4 apartamente, două cumpărate și două moștenite. Din prea plinul său, în loc să își cumpere autoturism, tânărul deputat a împrumutat partidul cu peste 100.000 lei. Ionuț Moșteanu a încasat, anul trecut, peste 130.000 lei ca parlamentar și peste 150.000 lei dividende de la firma sa, Total Branding Partners. Soția a încasat, ca salariat, de la aceeași firmă, doar 36.000 lei, semn că domnu` deputat nu aruncă așa, peste tot, cu banii...

Click AICI pentru vizualizarea declarației de avere

Așa cum am menționat de mai multe ori în acest material, la baza celor scrise au stat declarațiile depuse spre sfârșitul anului trecut. Este posibil ca acestea să mai fi suferit, între timp, modificări, poate a mai apărut sau a mai dispărut un apartament, o mașină. Sigur, însă, vor fi mai mulți bani, mai ales că au început să fie plătiți pentru noile demnități...
S.V.

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea