Musceleanul Viorel Jinga, rectorul Universității Carol Davila – Doctor Honoris Causa la UPIT

În ședința festivă a Senatului Universității din Pitești a avut loc, săptămâna trecută, un eveniment exceptional. A fost acordată cea mai înaltă distincție academică, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA, profesorului universitar doctor Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, în semn de prețuire și apreciere pentru rezultatele la nivel de excelență în mediul academic, precum în plan profesional și managerial. La eveniment, alături de comunitatea academică, au fost prezenți reputate personalități cu recunoaștere internațională din domeniul medical românesc, senatori, reprezentantul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, reprezentanți ai administrației locale.


Rectorul Dumitru Chirleșan a apreciat disponibilitatea necondiționată a profesorului Viorel Jinga de a se alătura comunității academice a Universității. Acesta a susținut că distinsul profesor poate fi numit un ambasador al mediului academic argeșean. „Sunt mândru că dumnealui a acceptat propunerea noastră. Îi doresc din suflet doar sănătate pentru că restul le face dumnealui cu prisosință.”, a precizat rectorul Dumitru Chirleșan.


În cadrul evenimentului, alături de conducerea universității a luat cuvântul Cristina Stocheci – senator de Argeș și medic totodată. P.C. Arhimandrit Caliopie Cristian Ichim a transmis un mesaj din partea Înaltpreasfințitului Părinte CALINIC, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. În aceeași notă, mesaje de apreciere au fost adresate de către Ion Banzea - Primarul Comunei Poienarii de Muscel, locul natal al marelui profesor, cadre didactice universitare.

„Domnule profesor universitar doctor Viorel Jinga sunt onorată că, în calitatea mea de Senator al județului Argeș, vă pot mulţumi, în numele tuturor argeșenilor pentru devotamentul şi implicarea dumneavoastră în dezvoltarea actului medical românesc. De-a lungul carierei ne-ați demonstrat că profesia vă este mod de viaţă, iar viaţa vă este profesie. Sunteți un reper pentru medicina românească şi europeană şi reprezentați o mândrie a județului Argeș”, a precizat senatorarea Cristina Stocheci.

# Viorel Jinga: „Eu mă vaccinez”

Profesorul universitar doctor Viorel Jinga, noul membru onorific al Universității din Pitești, a mulțumit în plen pentru distincția acordată și a asigurat comunitatea academică de întreg sprijinul și implicarea totală în dezvoltarea unor proiecte comune ale celor două universități. Într-o manieră demnă de un reputat cadru didactic universitar și medic de elită, profesorul Viorel Jinga a captat atenția auditoriului cu o prelegere argumentată științific pe o temă din domeniul de competență și anume urologia. În finalul prelegerii a atins, cum era și de așteptat, subiectul campaniei de vaccinare în Romania. Acesta a evocat pe scurt istoria bolilor pandemice în lume, precum și eradicarea unor boli ca rezultat al vaccinurilor, concluzia fiind promovarea și susținerea ideii vaccinării. „Un om cu mintea deschisă, care vrea să se protejeze și să-și protejeze familia se vaccinează. Un om responsabil se vaccinează… Eu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din București, mă vaccinez!”, a precizat musceleanul Viorel Jinga.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga, născut în Argeș, la Poienarii de Muscel, este medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale. Conform CV-ului său, este coordonator în peste 20 de proiecte și granturi de cercetare naționale și internaționale, autor a 45 de articole publicate în jurnale indexate ISI, investigator principal în peste 25 de trialuri clinice. De asemenea, a primit 14 premii și distincții naționale și internaționale pentru activitatea profesională, printre care se numără Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler, oferit de președinele României în decembrie 2019, și Premiul „Carol Davila” pentru Medicină.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea