Tone de carne confiscate în Argeș, în perioada sărbătorilor de iarnă

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș a dat publicității rezultatele controalelor desfășurate în luna decembrie în județ.  Au fost realizate 304 controale, cele mai multe fiind la unitățile de alimentație publică, supermarketuri/hypermarketuri, carmangerii, piețe, cofetării, baruri etc. Au fost confiscate 4.530 kg produse alimentare de origine animală în valoare de 27.180 lei.
Pentru neconformitățile constatate, consilierii DSVSA Argeș au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, din care 4 avertismente  scrise și  12 amenzi în valoare totală de 14.500 lei, astfel:

- 2 amenzi în valoare de 2.400 lei pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranta alimentelor;
- 5 amenzi în valoare de 5.400 lei pentru comercializarea către consumatorul final a produselor alimentare și a hranei pentru animale în spații necorespunzatoare sau neaprobate sanitar veterinar și fără respectarea condiților de igienă;
- 1 amendă în valoare de 1.200 lei pentru nerespectarea normelor de igienă privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor sș a ustensilelor de lucru folosite.
- 1 amendă în valoare de 1.600 lei pentru nepredarea mărcilor de identificare auriculară/crotalii și/sau a pașapoartelor în cazul bovinelor, de la animalele sacrificate sau moarte.
- 1 amendă în valoare de 1.500 lei pentru neasigurarea de către prestatorii de servicii a funcționării la parametrii tehnici a stațiilor sau a punctelor de spălare-dezinfecție, precum și nerespectarea tehnologiei de curățare-spălare-dezinfecție a mijloacelor utilizate pentru transportul animalelor, al produselor și subproduselor de origine animală.
- 1 amendă în valoare de 1.200 lei pentru vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor, cumpărarea ori luarea acestora în proprietate cu orice titlu, fără documentele prevazute de legislația sanitară veterinară în vigoare.
- 1 amendă în valoare de 1.200 lei pentru transportul, depozitarea, păstrarea și expunerea la vânzare a peștelui, semiconservelor și a conservelor din pește în afara spațiilor aprobate sanitar veterinar și fără asigurarea lanțului frigorific.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea