Ludovic Orban va decide cine va fi desemnat la Pitești, din partea PNL, pentru funcția de viceprimar

# Gelu Tofan, despre conflictul cu Mihai Coteț: „A fost un duel politic”

Ne apropiem, cu pași rapizi, spre momentul în care vor fi aleși noii viceprimari ai municipiului Pitești. Iar acest lucru a creat haos în PNL Pitești. Cu președintele organizației, Adrian Miuțescu,  și cu președintele organizației municipale, Marius Postelnicescu, absenți din cauza unor probleme de sănătate, liberalii s-au împărțit în tabere și au început să-și împartă vorbe, care mai de care mai pline de venin. Au ieșit la suprafață consilierii locali Mihai Coteț și Gelu Tofan, ambii fiind atrași de funcția de viceprimar.

 

Iar totul a început de la un articol de presă, din ziarul Profit, în care Mihai Coteț era acuzat că ar avea probleme penale. Atacat fiind, consilierul local și-a exprimat, pe Facebook, punctul de  vedere susținând că „Nu doar că NU AM DE DAT bani statului român, ci AM DE LUAT bani de la statul român!”. În spatele articolului, Mihai Coteț susține că ar sta unul dintre colegii săi din partid. Iar toate indiciile s-au îndreptat către Gelu Tofan, care s-ar fi lăudat în partid, de luni bune, că are niște documente compromițătoare la adresa lui Coteț. În schimb, Tofan neagă aceste acuzații!

„Știu că «beneficiarul» care a comandat articolul are nevoie de un loc de muncă la stat din moment ce firma pe care o administrează înregistrează an de an pierderi mai mari decât cifra de afaceri. Este, practic, un miracol că un astfel de business mai stă în picioare! Asta, apropo de cei care doresc să administreze orașul nostru! Afacerea mea, modul în care am rezistat pe piață, cifrele, toate vorbesc de la sine despre ce fel de manager sunt. Înțeleg că sunt cât se poate de incomod în Consiliul Local și că unii nu doresc să ajung viceprimar, dar nu am renunțat niciodată să lupt pentru lucrurile în care cred. Am preferat să pierd cu demnitate, decât să câștig într-un mod mizerabil. Dacă rezistența va fi în continuare mai mare decât curajul unora de a se alia împotriva imposturii, atunci nu este pierderea mea decât în măsura în care va fi o pierdere a comunității. Și, credeți-mă, nu mi-e indiferent deloc că Piteștiul va putea ajunge pe mâna unor indivizi fără scrupule!” a precizat liberalul Mihai Coteț, pe Facebook.
Cum problema devenea din ce în ce mai tensionată,  PNL Argeș emite un comunicat de presă, nu unul de ameliorare a situației, ci unul de punere la punct a consilierului local Mihai Coteț.  „Colegii din PNL Pitești și PNL Argeș iau act cu dezamăgire de exprimările și atitudinile asumate în spațiul public, prin intermediul presei și al rețelelor de socializare, de către consilierul local din partea PNL Pitești, domnul Mihai Coteț. În repetate rânduri, domnul Mihai Coteț a făcut declarații, atât pe pagina sa de Facebook, cât și în presa locală, prin care aduce atingere imaginii filialei PNL Argeș, în mod total nejustificat și nemotivat”, se arată în comunicatul emis de PNL Argeș. Iar concluzia: „putem spune că nu suntem de acord cu acest comportament care, de altfel, este penalizat și de regulamentele PNL – și ne disociem de ieșirile domnului Mihai Coteț. Tot aici menționăm că modul în care domnul Mihai Coteț acționează va fi discutat la nivelul partidului, în spiritul regulamentelor pentru a ajunge la concluziile adecvate”, se mai arată în comunicat.
Am încercat să-i luăm un punct de vedere lui Mihai Coteț despre situația creată în jurul său, în ultima perioadă, însă acesta nu a mai dorit să comenteze pe acest subiect. În schimb, Gelu Tofan ne-a oferit pe larg un punct de vedere despre conflictul creat. De asemenea, acesta susține că decizia privind propunerea PNL pentru funcția de viceprimar urmează să fie tranșată de Ludovid Orban.

Gelu Tofan: „Nu s-a putut crea o majoritate în jurul unuia singur”

# Cum vă înțelegeți cu domnul Coteț? A fost o săptămână tensionată în PNL Argeș în care s-au spus multe vorbe grele.
- A fost un duel politic între doi oameni care au o personalitate puternică și o luptă pentru această funcție importantă ( cea de viceprimar n. red.). Cred că va rămâne în continuare un prieten apropiat mie și vom colabora și după acest război politic.
# A fost un război politic, cu o miză importantă: funcția de viceprimar.
- Din punct de vedere politic, noi am tranșat această situația printr-un vot în Biroul Politic de la Pitești. Scorul a fost de 14 voturi (pentru Gelu Tofan n. red.), la 4 (pentru Mihai Coteț n. red), la 1 (pentru Ana Stan). Eu am fost desemnat  propunerea PNL pentru funcția de viceprimar la Pitești. Decizia era luată, dar trebuia supusă validării Biroul Județean, care nu s-a putut întruni statutar. Fiind absent și președintele, și primvicepreședintele nu se poate convoca Biroul.  Acum, ca să nu mai fie discuții am înaintat-o Biroului Politic Național pentru a o dezbate și a o valida. Ludovic Orban va tranșa această problemă în Biroul Național.
# Când se va tranșa situația în Biroul Politic Național?
- E posibil să avem un răspuns săptămâna viitoare.
# S-a pus problema că, de ce nu au decis persoana desemnată de PNL pentru funcția de viceprimar consilierii locali liberali aleși la Pitești. A existat o astfel de întâlnire?
- Nu aleg consilierii, alege Biroul Politic care a desemnat consilierii locali. Dar recunosc că ne-am întâlnit, dar nu am ajuns la un consens comun majoritar. A dorit și Apostoliceanu, a dorit și Coteț, a dorit și Ana Stan și atunci am intrat și eu în joc. Nu s-a putut crea o majoritate în jurul unuia singur și s-a trecut mai departe.
# Vă e teamă că nu puteți să ieșiți viceprimar?
- Nu, pentru că eu sunt pe picioarele mele. Eu stau liniștit. Asta pentru mine este ca o provocare pentru că este o funcție politică care îmi poate încununa munca de 8 ani în PNL. Într-un singur partid politic de la care am plecat ca simplu membru, am ajuns la vicepreședinte PNL Argeș. Cred că pot și merit.
# Vă e teamă că va pierde PNL Argeș funcția de  viceprimar?
- Mă îngrijorează aspectul acesta. Dacă există acte de indisciplină politică putem să îl pierdem, dar cred că și măsurile vor fi drastice dacă se va întâmpla așa ceva.
# Credeți că PSD poate să obțină o funcție sau chiar ambele funcții de viceprimar, chiar dacă nu are majoritate în CL Pitești?
- Probabilitatea este de trei luate câte două. Sunt trei partide care pot face majoritate în Consiliul Local. În acest moment există o alianță PNL – USR PLUS. Dacă în acest joc matematic  intră și PSD-ul poate să facă majoritate ori cu PNL ori cu USR PLUS. Există și paramentrul care influențează toate aceste probabilități matematice, cel al trădării.
# Vă așteptați la trădare?
- Mă abțin!

Alex Vlaicu

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea