Denis le Vot, şeful Dacia şi Lada: Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia

Uzina Dacia de la Mioveni va continua să producă 350.000 de automobile anual în ciuda micşorării gamei Dacia, pe măsură ce Grupul Renault va reînnoi modele precum Duster, iar la Tanger sunt aşteptate noile generaţii ale Lodgy sau Dokker.
Dacia şi Lada vor miza în continuare pe o producţie cumulată de peste 1 milion de unităţi anual, însă nu va mai exista un plan de extindere a acestei capacităţi. Pe de altă parte, gama Dacia se va mai micşora în viitor, însă va exista mai multă valoare adăugată şi modele mai mari.

„În 2019 Lada a produs circa 400.000 de unităţi, iar Dacia circa 730.000. deci deja avem peste 1,1 milioane de unităţi. Dar nu vom mai merge pe volum, ci ne vom orienta mai mult către clientul-ţintă, care este clientul de retail. Pentru noi important este să avem un grad cât mai mare de ocupare a uzinelor, iar uzinele Dacia din Maroc şi România nu au probleme deoarece există o cerere mare“, explică Denis Le Vot, CEO pentru mărcile Dacia şi Lada şi membru în boardul de managemenet al Grupului Renault (zf.ro).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea