A reînceput drumul celor 40 de primari argeșeni spre București, în dosarul ”Consultanța”

# S-au scurs 20 de termene la Înalta Curte. Următorul - 29 ianuarie 2021

Pe data de  15 ianuarie 2020, a fost reluat dosarul „Consultanța” la Înalta Curte de Casație și Justiție. Pe 27 iunie 2018, Curtea Supremă a achitat, pe fond,  42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”. A fost condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani, închisoare cu suspendare.

Reamintim că pe 12 noiembrie 2019, completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia prin care au fost achitaţi inculpații. S-a dispus desființarea sentinței penale apelată și rejudecarea cauzei de către aceeași instanță. Deputatul Mircea Drăghici, Constantin Nicolescu – fostul președinte al Consiliului Județean, 38 de primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă au fost trimiși în judecată în noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti. În dosar s-a stabilit un prejudiciu total de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă cu o firmă apropiată parlamentarului Drăghici.
La termenul din 14 ianuarie 2020, doi judecători au formulat cereri de abținere. La 15 ianuarie 2020, instanța ”Amână cauza şi acordă termen la data de 14 februarie 2020 - ora 12:00, Completul Fond 3, Sala Sec?iilor Unite, pentru când se va proceda la citarea inculpaţilor şi a persoanelor vătămate. Se procedează la contactarea apărătorilor aleşi ai inculpaţilor din primul ciclu procesual, iar în situaţia în care aceştia nu confirmă prezenţa, se emite adresă către Baroul Bucureşti în vederea desemnării apărătorilor din oficiu.”
Între timp, s-au scurs exact 20 de termene, iar procesul se apropie, din nou, de final. Ultima înfățișare a fost în 18 ianuarie 2021, următoarea va avea loc în 29 ianuarie 2021. Scurtarea timpului între două termene denotă, de multe ori, intenția judecătorilor de a finaliza dosarul.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea